V Rusku vyvinuli nový liečebný postup pre ťažkú formu koronavírusu

NETKY.SK • 6 Apríl 2020, 19:5 • 2 min
V Rusku vyvinuli nový liečebný postup pre ťažkú formu koronavírusu

MOSKVA - Podľa Federálnej biomedicínskej akadémie bol v Rusku vyvinutý liečebný postup pre ťažkú chorobu vyvolanú koronavírusom sprevádzanú respiračným zlyhaním.

slovakia

left justify in out

Liečba je založená na použití Dalarginu, a začínajú sa už aj klinické skúšky. Tento liek je v Rusku registrovaný ako medikament na liečenie trofických vredov a na ochranu tkanív a orgánov – pľúca, pečeň, pankreas.

 

Výskum na zvieratách preukázal, že použitie lieku Dalarginu zvyšuje prežitie zo 70% na 100% v závislosti od režimu podávania liečiv. 

 

"Vzhľadom na dobrú znášanlivosť a bezpečnosť lieku Dalargin, ktorý sa preukázal v registračných štúdiách, začína dnes Federálna lekárska a biologická agentúra klinické skúšky pri ťažkej pneumónii koronavírusov sprevádzanej respiračným zlyhaním s rizikom vzniku syndrómu akútneho respiračného zlyhávania", poznamenala vedúca FMBA Veronika Skvortsova.

 

Podľa WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) bolo novým koronavírusom na svete nakazených približne 1,15 milióna ľudí, zomrelo takmer 63 tisíc pacientov.

 

V Rusku bola diagnostikovaná choroba COVID-19 u 6343 ľudí, pričom 406 z nich už bolo vyliečených a prepustených z nemocníc, 47 ľudí zomrelo.

 

Zdroj:  ria.ru/20200406/1569653400.html

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona