Súd zamietol prepustenie Kramného obvineného z vraždy manželky a dcéry: Plánoval útek!

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 17:41 • 2 min
Súd zamietol prepustenie Kramného obvineného z vraždy manželky a dcéry: Plánoval útek!

PRAHA/KARVINÁ - Petr Kramný, obvinený zo zavraždenia manželky a dcéry v egyptskom letovisku Hurghada, zostáva za mrežami.

slovakia

left justify in out

Okresný súd v Karvinej zamietol dnes žiadosť jeho advokátky o prepustenie na slobodu so zdôvodnením, že by sa stíhaná osoba mohla vyhýbať trestnému konaniu.
     

Podľa jej slov egyptské úrady vo veci vyšetrujú konkrétnu podozrivú osobu, kohosi, kto v inkriminovanom hoteli manipuloval s jedom. Túto informáciu má právna zástupkyňa uväzneného od nemenovaného kolegu, pričom vraj ide o správu neoficiálnu. Informovali o tom internetové servery iDNES.cz a Novinky.cz.
     

Štátne zastupiteľstvo to síce považuje za dosť nepravdepodobné, avšak bude sa usilovať o preverenie tejto informácie prostredníctvom českého zastupiteľského úradu v Káhire. Súčasne potvrdilo advokátkinu informáciu o prekladaní dokumentov, ktoré prišli na vyžiadanie zo severoafrickej krajiny. Predbežne však zainteresovaní vzhľadom na fakt, že všetky materiály sú v arabskom jazyku, nevedia, či ide o kompletný spis k prípadu, ako o to žiadali.
     

Zadržaný muž akúkoľvek vinu na úmrtí manželky a dcéry popiera. Obe zomreli koncom júla minulého roka počas dovolenky v egyptskej Hurghade. 
     

Egyptskí vyšetrovatelia podozrievali najskôr Petra Kramného, kvôli čomu nesmel krajinu opustiť až do októbra 2013. Paralelne sa záhadnému prípadu venovali aj moravskosliezski kriminalisti, ktorí napokon obvinili z dvojnásobnej vraždy muža Petra Kramného. Ten je od 20. februára 2014 vo väzbe. 
     

Česká polícia pracuje s verziou, že obe turistky zabil elektrický prúd a že sa v rozpore s pôvodnými úvahami nestali obeťami otravy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies