Ministerstvo financii očakáva od bánk starostlivosť o klientov

NETKY.SK • 21 Január 2021, 12:44 • 2 min
Ministerstvo financii očakáva od bánk starostlivosť o klientov

BRATISLAVA - Významne negatívnych klientov, ktorí nevedia splácať, je teda podľa Marcela Klimeka ani nie jedno percento.

slovakia

left justify in out

Minister financii Eduard Heger po stretnutí s členmi Slovenskej bankovej asociácie skonštatoval, že väčšina Slovákov nebude mať po moratóriu odkladu splátok úverov problém s opätovným splácaním. Až 95% sa už údajne vracia k splácaniu svojho záväzku. O približne piatich ďalších percentách obe strany rokovali, ministerstvo čaká od bánk starostlivosť o týchto klientov. Banky by v ich záujmoch mali spolu s klientmi hľadať najlepšie riešenia.

 

Doposiaľ viac ako134-tisíc ľudí požiadalo o doklad splátok úverov, z toho viac ako 100-tisíc bolo v apríli a mája roka 2020. V decembri to bolo lenpribližne 2-tisíc klientov. „Potreba teda zásadným spôsobom klesá,“ povedal štátny tajomník ministerstva financií Marcel Klimek. Taktiež dodal, že väčšina z týchto 5% moných problémových klientov dostaka na mieru pripravené riešenia.  „Finančný dopad krízy naozaj eviduje len malá časť populácie,“ skonštatoval Klimek.

 

 

Heger ďalej uviedol, že ministerstvo financií bude všetko podrobne monitorovať a budú sa zaujímať o vývoj situácie. „Je dôležité, aby bolo o klientov starostlivo postarané. Ak by sa tak nedialo, budeme reagovať. Máme na to aj legislatívne nástroje. Zatiaľ na základe dnešnej dohody to nie je potrebné,“ dodal Heger.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies