Súd vymeral 13-ročný trest 26-ročnej žene z Tvrdošína za vraždu partnera

NETKY.SK • 26 Máj 2017, 14:52 • 2 min
Súd vymeral 13-ročný trest 26-ročnej žene z Tvrdošína za vraždu partnera

ŽILINA – Okresný súd (OS) v Žiline vymeral dnes trest odňatia slobody na 13 rokov a štyri mesiace za obzvlášť závažný zločin vraždy 26-ročnej Jane Vaslíkovej, ktorá 7. novembra 2016 usmrtila na sídlisku Medvedzie v Tvrdošíne 42-ročného partnera kuchynským nožom.

slovakia

left justify in out

Podľa prokurátora Krajskej prokuratúry v Žiline Alexandra Feníka bola základná trestná sadzba v tomto prípade 20 až 25 rokov.

 

"V rámci konania o dohode o vine a treste došlo k zníženiu trestu na maximálne zákonné minimum 13 rokov a štyri mesiace. Dôvodom zníženia boli okolnosti v prípade, kde išlo o vyvrcholenie partnerských nezhôd. V kombinácii s duševným stavom obvinenej, ktorý opodstatňoval takýto postup. Znaleckým skúmaním bola zistená duševná zaostalosť ľahkého stupňa," povedal Feník.

 

Súd nariadil 26-ročnej žene výkon trestu v ústave so stredným stupňom stráženia a po prepustení jednoročný ochranný dohľad probačného a mediačného úradníka.

Odsúdená žena napadla podľa obžaloby 42-ročného druha Miroslava po predchádzajúcej hádke.

 

"Kuchynským nožom ho dvakrát bodla do oblasti hrudnej kosti, tretieho rebra a priľahlých medzirebrových priestorov, čím došlo k bodnému poraneniu pravých pľúc s prerušením hornej vetvy pravej pľúcnej tepny. V dôsledku toho došlo k prítomnosti krvi v pravej pohrudničnej dutine a šokovému odkrveniu organizmu, čo viedlo k smrti," uvádza sa v obžalobe.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies