Siska a Švirec získali na MS v silovom trojboji a tlaku na lavičke dve zlaté medaily!

NETKY.SK • 20 Máj 2019, 07:50 • 2 min
Siska a Švirec získali na MS v silovom trojboji a tlaku na lavičke dve zlaté medaily!

LUTSK - S dvoma zlatými medailami a s dvoma novými svetovými rekordmi sa cez víkend vrátila výprava reprezentantov AWPC - Slovakia z Ukrajinského mesta Lutsk, kde sa v dňoch 16.-19. mája koná svetový šampionát v silovom trojboji a tlaku na lavičke federácie WPA.

slovakia

left justify in out

V sobotu ráno sa po viac ako 12 hodinovej ceste autom dvojica "masters" reprezentantov Slovenska, Rudolf Siska a Boris Švirec vrátila z Ukrajiny. 


V súťaži v tlaku na lavičke si v divízii amatérov testovaných na doping vybojovali dve najcennejšie medaily a obaja sa svojimi pokusmi zapísali aj do rekordných tabuliek federácie WPA


Rudolf Siska súťažil v kategóri M45-49 do 90 kg a po úspešne zvádnutom druhom pokuse vylepšil aktuálny svetový rekord o 1 kg. Výkonom 206 kg tak prepísal rekordné tabuľky a zároven ziskal titul majstra sveta.

 

 

Boris Švirec súťažil v kategórii M55-59 do 125 kg. Jeho výkon 190 kg je taktiež novým svetovým rekordom kategórie. Svojím výkonom ziskal pre Slovensko druhú zlatú medailu a taktiež titul majstra sveta


V absolútnom poradí pretekárov divízie "amatér" si Boris Švirec pripísal cenné víťazstvo, Rudolf Siska skončil s tesným bodovým ziskom na druhom mieste. V prospech Borisa Švireca zapracoval vekový koeficient, ktory je o osem rokov starši ako Rudolf Siska. 


Obaja repezentanti si tak z Ukrajiny priniesli cenné trofeje, skvelé výsledky ale aj zážitky. "Našu cestu na šampionát musim hodnotiť kladne. Okrem športovych úspechov sme spoznali aj množstvo skvelých ľudí a ukrajinskú pohostinnosť. Moderné mesto, skvelá strava, prijemní ľudia. Možno len cesty sú u nás lepšie, podstatne lepšie. Pripravenost šampionátu bola taktiež na vysokej úrovni. Účast pretekárov z 24 krajín zabezpečila aj vysokú športovú úroveň," uviedol pre netky. sk majster sveta Rudolf Siska.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies