Loď bez posádky sa dnes podarilo zachrániť. Zabránilo sa tak možnej katastrofe

NETKY.SK • 8 Apríl 2021, 15:20 • 2 min
Loď bez posádky sa dnes podarilo zachrániť. Zabránilo sa tak možnej katastrofe

Expertom z Holandska a Nórska sa podarilo dostať pod kontroluholandskú nákladnú loď bez posádky, ktorá sa plavila na rozbúrenom mori pri pobreží Nórska.

slovakia

left justify in out

Nórski predstavitelia tvrdia, že záchrannú operáciu lode Eemslift Hendrika dokončili vo štvrtok ráno a pomaly ju odťahujú do prístavu nórskeho mesta Alesund.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Egypt požaduje od Japoncov viac ako miliardu dolárov za zablokovanie Suezského prieplavu

 

Lodi Eemslift Hendrika, ktorá je registrovaná v Holandsku a určená na prevoz ďalších plavidiel, v pondelok v noci na rozbúrenom mori vypovedal hlavný motor a jej 12-členná posádka vyslala tiesňové volanie. Posádku neskôr evakuovali vrtuľníkom.

Nákladnú loď unášala voda v oblasti, kde sa stretávajú Severné a Nórske more. Odborníkov na záchranu lodí v stredu vysadili na plavidle, ktoré sa ostro nakláňalo na bok, aby tam pripevnili laná, ktorými ho spojili s čakajúcimi remorkérmi.
 

Súvisiaci článok: Ďalší problém s nákladnou loďou? Prúd ju unáša bez členov posádky na palube!


Jeden z veľkých člnov na palube lode v utorok spadol do mora. Pobrežná stráž ho našla a pripevnila ho k ďalšiemu remorkéru.

 

„Život a zdravie sú vždy našou prvou prioritou počas incidentu, ako je tento, a vykonanie záchrany musí byť bezpečné,“ povedal pohotovostný riaditeľ Nórskej pobrežnej správy Hans Petter Mortensholm.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies