Slovensko a Bulharsko chcú spolupracovať aj v rámci Európskej únie a NATO, vyhlásil Naď

NETKY.SK • 3 Jún 2022, 10:11 • 2 min
Slovensko a Bulharsko chcú spolupracovať aj v rámci Európskej únie a NATO, vyhlásil Naď

BRATISLAVA – Slovensko a Bulharsko chcú spolupracovať nielen na bilaterálnej úrovni, napríklad pri modernizácií ozbrojených síl, ale aj v rámci Európskej únie a NATO pri presadzovaní spoločných záujmov.

slovakia

left justify in out

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) to uviedol po piatkovom prijatí bulharského ministra obrany Dragomira Zakova.

 

img

 

„Obidve krajiny sme na východnej hranici Severoatlantickej aliancie a čelíme podobným hrozbám. Obidve krajiny sa musíme vysporiadavať s množstvom hybridných ohrození, ktoré máme, ale tiež s tým, že potrebujeme modernizovať naše ozbrojené sily. Obidve krajiny hľadáme riešenia, ako pomôcť Ukrajine,“ načrtol Naď spoločné témy, ktoré boli aj predmetom stretnutia.

 

img

 

Ako priblížil šéf bulharského rezortu obrany, ministri sa dohodli tiež na výmene skúseností v boji proti dezinformáciám. Naď a Zakov budú spolu v piatok diskutovať aj na medzinárodnej bezpečnostnej konferencii Globsec v Bratislave.

 

Možno vás zaujme: Klimatické zmeny v Alpách je možné pozorovať aj z vesmíru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona