Súd vydal zatykač na bývalého prezidenta Peru Alejandra Toleda

NETKY.SK • 10 Február 2017, 06:42 • 2 min
Súd vydal zatykač na bývalého prezidenta Peru Alejandra Toleda

LIMA - Peruánsky súd vydal dnes zatykač na bývalého prezidenta Alejandra Toleda, ktorý je podozrivý z prijímania úplatkov od brazílskej stavebnej spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Súd tak vyhovel žiadosti prokuratúry o väzobné stíhanie Toleda, ktorý je podozrivý, že od brazílskeho priemyselného gigantu Odebrecht prijal úplatky v celkovej výške 20 miliónov dolárov za pridelenie štátnej zákazky na výstavbu diaľnice spájajúcej Brazíliu s peruánskym pobrežím.

Toledo sa v súčasnosti zdržuje v Paríži a vo viacerých rozhovoroch všetky obvinenia, ktoré boli voči nemu vznesené poprel.

Firma Odebrecht v rámci dohody o vine a treste, ktorú uzavrela s americkou prokuratúrou, priznala, že vládam vo viacerých krajinách Latinskej Ameriky poskytla úplatky vo výške 800 miliónov dolárov. Za získanie verejných zákaziek v oblasti stavebníctva vyplatila spoločnosť v Peru Toledovi a jeho dvom nástupcom 29 miliónov dolárov.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies