Česká polícia navrhla obžalovať Andreja Babiša pre kauzu Čapí hnízdo

NETKY.SK • 31 Máj 2021, 19:42 • 2 min
Česká polícia navrhla obžalovať Andreja Babiša pre kauzu Čapí hnízdo

PRAHA - Česká polícia navrhla obžalovať premiéra Andreja Babiša v kauze dotácií pre Čapí hnízdo.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom spravodajský portál TN.cz s tým, že návrh sa týka aj Babišovej niekdajšej poradkyne Jany Mayerovej. Návrh teraz musí posúdiť štátny zástupca.

 

„Dnes bol vo veci mediálne označovanej ako 'kauza Čapí hnízdo' predložený spisový materiál spoločne s návrhom policajného orgánu na podanie obžaloby dozorovému štátnemu zástupcovi,“ uviedol hovorca pražského štátneho zastupiteľstva Aleš Cimbala.

 

Zároveň tiež oznámil, že spis má 34-tisíc strán a teraz sa ním bude zaoberať štátny zástupca Pavel Šaroch, ktorý rozhodne, či podá žalobu alebo nie.

„O spôsobe vybavenia veci bude spoločnosť, s ohľadom na citeľný verejný záujem, informovaná prostredníctvom verejných informačných prostriedkov. Počas študovania spisového materiálu a spracovávania veci štátnym zástupcom nebudeme poskytovať ďalšie a bližšie informácie,“ dodal Cimbala. Pre rozhodnutie štátneho žalobcu neplatí žiadna lehota.

Návrh na podanie žaloby sa týka aj bývalej podpredsedníčky predstavenstva a podpredsedníčky dozornej rady Čapího hnízda Jany Mayerovej.

Polícia navrhla obžalovať Babiša už pred necelými dvoma rokmi, vtedy však Šaroch rozhodol o zastavení trestného stíhania. Babiš totiž podľa neho nespáchal žiadny trestný čin.

 

Najvyšší štátny zástupca Pavel Zeman si potom vyžiadal spisový materiál a následne rozhodnutie o zastavení trestného stíhania zrušil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies