Súd rozhodol o konflikte pri dopravnej nehode, agresor dostal nemalú pokutu

NETKY.SK • 14 September 2015, 13:41 • 2 min
Súd rozhodol o konflikte pri dopravnej nehode, agresor dostal nemalú pokutu

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici potvrdil prvostupňový peňažný trest tristo eur pre 48-ročného Miroslava Iványiho z Rimavskej Soboty.

slovakia

left justify in out

Iványi spáchal prečiny ublíženia na zdraví a výtržníctva, pretože na verejnom priestranstve udrel o šesť rokov mladšieho Ladislava tak, že mu zlomil nos. Zranenie utrpel vojak z povolania Ladislav pri tom, ako si obaja „vysvetľovali“, kto urobil chybu ako vodič.


Incident sa stal v júni 2013 na parkovisku pred obchodným domom Lidl na Cukrovarskej ulici v Rimavskej Sobote. Predchádzala tomu situácia, že Iványi ako vodič domiešavača nedal prednosť po hlavnej ceste na Peugeote jazdiacemu vojakovi z povolania Ladislavovi. Ten zatrúbil a podľa Iványiho agresívnejším spôsobom predbehol a ukázal mu i neslušný posunok. Iványi šiel za ním a stretli sa na parkovisku pred Lidlom. Tam sa začalo „vysvetľovanie“, kto urobil chybu, kto si o sebe čo myslí, pričom nechýbali vulgárne nadávky a skončilo sa to pästným duelom. Vyvrcholil úderom, ktorým Iványi zlomil Ladislavovi nos.


Na Okresnom súde v Rimavskej Sobote Iványi tvrdil, že s Ladislavom si chcel o dopravnej situácii iba „podiskutovať“, ale ten ho napadol a on sa iba bránil. Ladislav tiež tvrdil, že sa iba bránil. Súd na základe výpovedí svedkov a ďalších dôkazov Iványiho uznal za vinného z ublíženia na zdraví a výtržníctva. Uložil mu peňažný trest tristo eur a povinnosť zaplatiť Ladislavovi bolestné takmer 650 eur.


Iványi sa odvolal s tvrdením, že je nevinný a on sa iba bránil pred útokom Ladislava. Odvolací súd mu nevyhovel a prvostupňový verdikt o vine a treste potvrdil. Rozhodnutie Krajského súdu v Banskej Bystrici je právoplatné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies