Súd nariadil zatknutie Mušarrafa, ten utiekol

NETKY.SK • 18 Apríl 2013, 09:31 • 2 min
Súd nariadil zatknutie Mušarrafa, ten utiekol

ISLAMABAD - Pakistanský súd nariadil vo štvrtok zatknutie bývalého prezidenta Parvíza Mušarrafa, ten však z budovy súdu v hlavnom meste Islamabad utiekol. Jeho ochranka zabránila polícii, aby ho zadržala a rýchlo ho posadili do auta, ktoré ho odviezlo na neznáme miesto.

slovakia

left justify in out

Súdni predstavitelia uviedli, že mu predtým bola zamietnutá žiadosť o predĺženie kaucie v prípade týkajúcom sa jeho rozhodnutia z roku 2007, keď zrušil platnosť ústavy a vyhlásil mimoriadny stav. Mušarrafova hovorkyňa uviedla, že jeho tím právnikov zvažuje ďalšie kroky.

Mušarraf vládol Pakistanu od roku 1999 do roku 2008, pričom následne ušiel do exilu. Koncom marca sa vrátil do vlasti, aby sa so svojou stranou zúčastnil na májových voľbách. V utorok však nomináciu Mušarrafa súd zrušil práve z dôvodu, že v roku 2007 údajne porušil vyhlásením výnimočného stavu ústavu. Voči exgenerálovi prebiehajú tri procesy, v rámci ktorých je výmenou za kauciu na slobode. Predĺženie jednej z nich však súd odmietol a vo štvrtok nariadil Mušarrafa zadržať. Bývalý prezident tiež čelí obvineniam z účasti na vražde opozičnej líderky Bénazír Bhuttovej v roku 2007 a vraždy povstaleckého lídra počas vojenskej operácie v roku 2006.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies