Stúpenci brexitu majú náskok, podporil ho aj populárny bulvár The Sun

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 13:47 • 2 min
Stúpenci brexitu majú náskok, podporil ho aj populárny bulvár The Sun

LONDÝN - Dva nové prieskumy verejnej mienky favorizovali dnes stúpencov odchodu Británie z EÚ, a to so šesť až sedempercentným náskokom. Zverejnili ich v deň, keď brexit verejne podporili aj najčítanejšie britské bulvárne noviny The Sun.

slovakia

left justify in out

Podľa telefonického a internetového prieskumu, ktorý publikoval denník Guardian, by v budúcotýždňovom referende hlasovalo za odchod 53 percent a za zotrvanie 47 respondentov. V uvedených číslach nie sú zahrnutí nerozhodnutí voliči.

 

Podľa iného prieskumu, zverejneného novinami The Times, je pomer stúpencov a odporcov brexitu 46 ku 39 percentám. Nerozhodnutých bolo 11 percent respondentov. Denník The Sun dnes zverejnil na prvej strane článok, v ktorom voličov vyzýva, aby 23. júla hlasovali za vystúpenie Británie z EÚ. Budúcotýždňové referendum je podľa novín poslednou šancou na oslobodenie sa od diktátorských praktík Bruselu.

 

"V priebehu 43 rokov (britského) členstva bola EÚ čoraz viac chamtivá, nehospodárna, zastrašujúca a tak nekompetentná pri riešení kríz, až to vyráža dych," napísal The Sun, podľa ktorého by Britániu v únii čakala len neradostná budúcnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies