Štúdia zdravia zvierat: Prepojenie elektronických veterinárnych záznamov má pomôcť odhaliť koreláciu medzi správaním a zdravím zvierat

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 17:49 • 2 min
Štúdia zdravia zvierat: Prepojenie elektronických veterinárnych záznamov má pomôcť odhaliť koreláciu medzi správaním a zdravím zvierat

COLLEGE STATION - Spoločnosť Mars Petcare dnes počas Samitu inovácií severoamerickej veterinárnej komunity (NAVC) a Texaskej veterinárnej univerzity A&M oznámila zahájenie štúdie Pet Insight Project, trojročného projektu sledujúceho viac ako 200 000 psov z celých Spojených štátov, ktorý má odhaliť dôležité súvislosti medzi aktivitou domácich miláčikov, ich správaním a zdravím.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom svojej divízie sledovacích zariadení domácich miláčikov a prestížnej veterinárnej kliniky sa spoločnosť snaží odhaliť informácie, ktoré nás posunú smerom k novej ére proaktívnej preventívnej starostlivosti o domáce zvieratá. S pomocou strojového učenia, zdrojov vedeckých dát a mnohoročnej veterinárnej praxe sa táto longitudinálna štúdia snaží lepšie pochopiť, kedy môže správanie zvieraťa naznačovať zmenu jeho zdravotného stavu, a tak umožniť majiteľom vyhľadať včasnú pomoc veterinára. Štúdia bude na pravidelnej báze zachytávať dáta o správaní sa stoviek tisíc domácich miláčikov a korelovať tieto informácie s veterinárnymi nálezmi.

 

„Inovatívne projekty ako Pet Insight Project sú presne to, čo toto odvetvie potrebuje k svojmu ďalšiemu napredovaniu," povedal Tom Bohn, generálny riaditeľ organizácie NAVC. „Technológie a veľké dáta sú mocné nástroje, ktoré môžu radikálne zmeniť spôsob poskytovania veterinárnej starostlivosti. Transformácia veterinárneho lekárstva je hnacou silou v pozadí Veterinárnej rady pre inovácie a Veterinárneho samitu pre inovácie, na ktorú čakajú účastníci tohto Samitu s cieľom uskutočniť premeny v starostlivosti o zvieratá."

 

Štúdia Pet Insight Project je jedným z najväčších projektov v oblasti zdravia zvierat využívajúcich novú technológiu. Všetky zvieratá sa tejto revolučnej štúdie samozrejme zúčastňujú s informovaným súhlasom svojich majiteľov. Jedným z kľúčových faktorov sú opakované návštevy kliniky Banfield kvôli aktualizácii zdravotných záznamov a ich následnej korelácii s dátami vo vysokom rozlíšení zhromaždených prostredníctvom špecializovanej nositeľnej technológie Whistle Fit monitorujúcej aktivitu zvieraťa. Túto jedinečnú kombináciu informácií bude analyzovať tím vedcov a veterinárov, aby zmapovali relevantné vzorce správania a aktivity zvierat počas choroby, čím pomôžu presnejšie detegovať ochorenia a ich prvé príznaky.

 

„Pristupujeme k tomuto revolučnému výskumu, aby sme zabezpečili lepšiu veterinárnu zdravotnú starostlivosť v budúcnosti pomocou spolupráce majiteľov domácich miláčikov a ich veterinárov na báze získaných dát," povedal Leonid Sudakov, prezident spoločnosti Connected Solutions, divízie spoločnosti Mars Percase pre globálne podniky, genetiku, dáta a analytiku.

 

„Táto spolupráca je skvelým príkladom využitia našich jedinečných poznatkov, možností vedy a dát s cieľom napĺňať poslanie „Lepšieho sveta pre domácich miláčikov"V rámci štúdie Pet Insight Project práve prebieha nábor účastníkov z celých Spojených štátov. Viac informácií o štúdii a priebežné aktualizácie nájdete na webovej stránke: petinsightproject.com.

 

O štúdii Pet Insight Project

 

Pet Insight Project je štúdia zdravia zvierat na báze technologickej podpory, ktorej cieľom je zhromaždiť a interpretovať dáta o zdraví stoviek tisíc zvierat v priebehu dlhšieho obdobia. Psi, ktorí sa so súhlasom svojich majiteľov zapoja do zdravotného programu Optimum Wellness Plan na klinike Banfield, budú účastníkmi štúdie na báze nositeľnej technológie. Zdarma dostanú sledovací obojok Whistle FIT monitorujúci aktivitu a jeho úlohou bude zbierať dáta o správaní a pomôcť rozlúštiť mnoho druhov pohybov, ktoré môžu charakterizovať celkový zdravotný stav domácich miláčikov.

 

Zhromaždené dáta o správaní zvierat v rámci databázy štúdie Pet Insight Project sú kľúčové pre zlepšenie zdravia domácich zvierat a budú použité výhradne na výskumné účely. Všetky získané údaje budú v rámci výskumu anonymizované a účastníci štúdie Pet Insight Project si môžu byť istí, že spoločnosť Mars Petcare nikdy s nikým nebude zdieľať osobné informácie, ani neposkytne prístup k vašim osobným údajom žiadnej tretej osobe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies