Študenti môžu prihlasovať svoje projekty do súťaže Stredoškolský podnikateľský zámer

NETKY.SK • 24 November 2023, 10:15 • 2 min
Študenti môžu prihlasovať svoje projekty do súťaže Stredoškolský podnikateľský zámer

ŽILINA - Študenti stredných škôl sa môžu opäť po roku prihlásiť so svojimi projektami do súťaže Stredoškolský podnikateľský zámer 2023/2024. Jednou z hlavných noviniek je, že sa súťaží nie v jednej, ale v dvoch kategóriách: Podnikateľský študentský projekt a Spoločensky prospešný študentský projekt.

slovakia

left justify in out

Slogan 13. ročníka súťaže je „Tvoj projekt, ktorým zlepšíš svet.“ Prvým krokom je registrácia prostredníctvom online formulára na stránke Inovačného centra INOVIA.sk do 15. 12. 2023 (piatok). Samotný projekt je potrebné nahrať v elektronickej podobe na stránku do 30. 4. 2024 (utorok). Študenti si môžu vybrať z dvoch kategórii - Podnikateľský študentský projekt a Spoločensky prospešný študentský projekt. Zúčastniť sa môžu študenti stredných škôl na území Žilinského samosprávneho kraja buď ako jednotlivci alebo ako max. 3 členné tímy. 
 
V tomto roku môžu študenti očakávať väčšiu interaktivitu. Organizovať sa budú online webináre a študenti môžu tiež využiť konzultáciu k projektu, ktorú im poskytnú odborníci z Inovačného centra Inovia.
 
O víťazoch v oboch kategóriách rozhodne odborná porota, ktorá bude hodnotiť viacero kritérií ako sú originalita (kreativita, inovačný potenciál), trhové šance (realizovateľnosť) a udržateľnosť, kvalita spracovania (prehľadnosť, zrozumiteľnosť), sociálno-ekonomický alebo spoločenský prospešný dopad na región Žilinského samosprávneho kraja.

Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK: „Pokladáme za dôležité motivovať a oceniť študentov za ich kreativitu a inovatívne myslenie. Dlhodobo sa snažíme aj prostredníctvom Inovačného centra INOVIA v Žiline (pozn. ŽSK je spoluzakladateľom INOVIE spolu s mestom Žilina a Žilinskom univerzitou) podporiť a motivovať študentov stredných škôl, k aktívnemu zapojeniu sa do podnikateľských aktivít, do rozvoja inovatívnych a smart riešení. Chceme im byť oporou a zároveň im dať príležitosť k tomu, aby nám ukázali svoju šikovnosť a talent. Ich nápady a riešenia, s ktorými každoročne prichádzajú, môžu byť prínosom nielen pre nich samotných, ale tiež pre nás všetkých, pre celý kraj.“



Finále a oznámenie víťazov sa uskutoční v máji 2024 v rámci Festivalu študentskej podnikavosti v Žiline. Ocenenia budú odovzdané na verejnom podujatí, na ktorom víťazi získajú po prvýkrát v histórii príležitosť prezentovať svoje projekty pred verejnosťou. Ocenené budú 3 projekty v každej kategórií - 1. miesto 500 eur, 2. miesto 300 eur, 3. miesto 200 eur.

 

Kreativite sa medze nekladú. Študenti môžu prihlasovať projekty s rôznym zameraním – vytvorenie a rozvíjanie produktu či služby, projekty s pozitívnym sociálnym, ekologickým alebo spoločenským vplyvom, so snahou o riešenie dôležitých spoločenských problémov, najmä na regionálnej úrovni.


Všetky informácie k Stredoškolskému podnikateľskému zámeru nájdete na stránke INOVIA.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ŽSK / Inovia, Foto: Drobot Dean - stock.adobe.com (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies