Čistý deň stále disponuje budovou patriacou kraju. Viskupič podal trestné oznámenie

NETKY.SK • 18 Jún 2021, 11:31 • 2 min
Čistý deň stále disponuje budovou patriacou kraju. Viskupič podal trestné oznámenie

BRATISLAVA - Organizácia Čistý deň naďalej využíva budovu pôvodne zapožičanú Trnavským samosprávnym krajom napriek tomu, že zastupiteľstvo kraja v roku 2018 rozhodlo o zrušení výpožičky.

slovakia

left justify in out

Jozef Viskupič to dnes uviedol na tlačovom brífingu. Zároveň na generálnu prokuratúru podal trestné oznámenie pre podozrenie na subvenčný podvod.

 

Mohlo by vás zaujímať: ČISTÝ DEŇ: Súd zamietol žalobu na exposlankyňu Blahovú za poškodenie dobrej povesti

Samosprávny kraj podal žalobu na vypratanie tejto budovy a zo strany Čistého dňa prišla séria protižalôb a dodnes túto budovu nevrátili," povedal Jozef Viskupič s tým, že budovu organizácia nadobudla, prevádzkovala aj rekonštruovala z verejných zdrojov. Momentálne však podľa neho za vrátenie budovy požaduje sumu 370 000 eur.

 

img

Podľa Viskupiča zároveň kraj podal aj žalobu na súde pre neoprávnené obohatenie, keďže Čistý deň podľa neho využíva neoprávnene budovu skoro dva a pol roka. „My máme v rukách uznesenie zastupiteľstva TTSK ako vlastníka objektu. Poslanci v júni 2018 rozhodli, že výpožička aj prenájom  sú ukončené," zdôraznil Viskupič s tým, že združenie malo danú budovu vypratať do troch mesiacov.

 

Prečítajte si: Draxler sa obul do novinárov, a obvinil ich zo zlej morálky

 

Kraj teraz čaká na súdne rozhodnutie o vyprataní. „Osobne sme si mysleli, že spor o vyprataní môže trvať niekoľko mesiacov, nie rokov, ale nateraz, keďže sa jedná o celkom zdatného právneho protivníka, tak dokazujú, že budova, ktorá je vypožičaná, nie je vypožičaná, ale je ich," dodal Viskupič.

 

Súvisiaci článok: Jakub z Čistého dňa pôjde za sexuálne zneužívanie Natálie na viac ako päť rokov do väzenia


Čistý deň poskytoval v Galante resocializáciu drogovo závislým mladým ľuďom. V roku 2016 poslankyňa Národnej rady Natália Blahová otvorila kauzu možného sexuálneho zneužívania v tomto zariadení. Nezisková organizácia Čistý deň prišla v dôsledku kauzy o akreditáciu ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny. Súdy v súvislosti s činnosťou Čistého dňa odsúdili dvoch zamestnancov za sex s neplnoletými chovankyňami zariadenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies