Stromček: Všetky práce na výstavbe závodu Jaguar Land Rover pokračujú podľa harmonogramu

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 14:54 • 2 min
Stromček: Všetky práce na výstavbe závodu Jaguar Land Rover pokračujú podľa harmonogramu

BRATISLAVA/LONDÝN - Spoločnosť Jaguar Land Rover podporuje zotrvanie Veľkej Británie v Európskej únii a v súvislosti s blížiacim sa referendom na túto tému neprehodnocuje svoju investíciu na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Všetky práce pokračujú podľa harmonogramu," uviedol dnes pre TASR splnomocnenec vlády pre strategické parky Viktor Stromček.

 

Reagoval tak na informácie, ktoré zverejnila agentúra Reuters. Podľa nich britská automobilka okrem iného pozastavila hlavné práce na výstavbe závodu na Slovensku, ktorú ohlásila v decembri. Výška investície má dosiahnuť 1 miliardu GBP. Závod by mal vyrábať 300.000 áut ročne.

 

Agentúra sa odvoláva na interné dokumenty automobilky o možných dôsledkoch brexitu, ktoré pripravil hlavný ekonóm firmy David Rea a ktoré videli dva zdroje agentúry Reuters.

 

Ak by Británia vystúpila z EÚ, Jaguar Land Rover odhaduje, že jej ročný zisk by mohol byť do konca desaťročia nižší o 1 miliardu GBP (1,30 miliardy eur). Automobilka mala prerušiť napríklad aj rokovania o prenájme nehnuteľnosti na okruhu v Silverstone a v prípade brexitu uvažovať o otvorení európskej pobočky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies