Spoločnosť Trump Organization čelí obvineniam z daňových únikov

NETKY.SK • 2 Júl 2021, 13:59 • 2 min
Spoločnosť Trump Organization čelí obvineniam z daňových únikov

NEW YORK - Spoločnosť Trump Organization bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa čelí podozreniam z daňových únikov.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra v štáte New York vo štvrtok vzniesla obvinenie proti jej finančnému riaditeľovi Allenovi Weisselbergovi. Podľa obžaloby si firma od roku 2005 krátila dane, keď vysokým manažérom vyplácala nadštandardné odmeny mimo oficiálneho účtovníctva. Weisselberg obvinenia odmieta.

 

img
 

Mohlo by vás zaujímať: Útok na budovu Kapitolu má dohru. Jeden z útočníkov sa priznal k sprisahaniu!


Podľa obžaloby Weisselberg daňovým úradom zatajil príjmy vo výške 1,7 milióna dolárov. Ich súčasťou údajne bolo aj nájomné za byt na Manhattane, leasingy áut alebo poplatky za štúdium jeho detí. Na pojednávaní pred manhattanským trestným súdom prokurátor Carey Dunne uviedol, že išlo o „rozsiahly“ systém zahŕňajúci „platby mimo účtovných kníh“. Weisselberg je podľa jeho právnikov pripravený bojovať proti týmto obvineniam na súde. 

 

img

 

Zorganizovali to najvyšší pracovníci, ktorí finančne zvýhodňovali seba a spoločnosť, a to získavaním tajných zvýšení platov na úkor štátnych a federálnych daňových poplatníkov,“ uviedol Carey Dunne. 

 

Prečítajte si: To, čo sa odohráva v Sýrii, patrí už k typickým znakom vojny

 

Proti Trumpovi neboli osobne vznesené nijaké obvinenia, prokurátori však uviedli, že bývalý prezident podpísal niektoré z platieb. Právnici Trump Organization tvrdia, že kauza je politicky motivovaná.  „Toto nie je spravodlivosť; toto je politika,“ uviedla spoločnosť. Trump označil vyšetrovanie  za hon na čarodejnice.  „Lov politických čarodejníc radikálnymi ľavicovými demokratmi, pričom úlohu teraz prevzal New York, pokračuje. Rozdeľuje našu krajinu ako nikdy predtým,“ povedal Trump. Pod spoločnosť Trump Organization patria firmy, ktoré spravujú hotely, golfové ihriská a dovolenkové rezorty.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies