Strelec zo zvolenskej firmy dostal za vraždu troch ľudí 23 rokov!

NETKY.SK • 25 Október 2013, 15:12 • 2 min
Strelec zo zvolenskej firmy dostal za vraždu troch ľudí 23 rokov!

BANSKÁ BYSTRICA - Na trest odňatia slobody vo výške 23 rokov v ústave na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia odsúdil dnes banskobystrický Okresný súd Ivana Homolu zo Zvolena.

slovakia

left justify in out

Uznal ho za vinného z obzvlášť závažného zločinu vraždy v súvislosti s vlaňajšou novembrovou streľbou vo zvolenskej firme, pri ktorej prišli o život traja ľudia. Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor aj obžalovaný sa voči nemu odvolali.

Podľa obžaloby tragédia sa stala 22. novembra 2012 vo firme TC Trade. K udalosti malo dôjsť počas prerokúvania požiadavky Ivana Homolu, ktorú predložil spoločníkom v rámci finančného vyrovnania. Išlo o vyplatenie sumy 300.000 eur. Muž mal použiť zbraň, ktorú mal v legálnej držbe. Pri streľbe podľahli zraneniam dvaja muži zo Zvolena vo veku 64 rokov a 36 rokov a 46-ročný muž z Banskej Bystrice. Ivan Homola mal byť predtým konateľom zmienenej spoločnosti. Bol tiež spoluzakladateľ spoločnosti.

Dnes dopoludnia súd vypočul znalcov z odboru psychiatrie a psychológie a odzneli záverečné reči. Ivan Homola sa v záverečnej reči ospravedlnil pozostalým za traumu, ktorú im spôsobil. Podľa jeho slov je mu úprimne ľúto, že nezvládol kritickú situáciu. Zdôraznil význam čestnosti a charakteru v jeho živote. Plne si uvedomuje, že v inkriminovanom čase sa nemal nechať vyprovokovať a konal neprimerane. Ako Ivan Homola dodal, bohužiaľ, už sa to nedá vrátiť. Nechce ospravedlňovať svoje konanie, ktoré je neospravedlniteľné, napriek tomu, že sa stalo pre neho za stresujúcich podmienok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies