Strelec z floridskej školy je obvinený zo 17 vrážd!

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 08:43 • 2 min
Strelec z floridskej školy je obvinený zo 17 vrážd!

FORT LAUDERDALE - Strelca z floridskej školy Nikolasa Cruz v stredu formálne obvinili z vraždy prvého stupňa v 17 bodoch obžaloby, čo by v prípade uznania viny mohlo viesť k trestu smrti.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročný Cruz čelí tiež obvineniam zo 17 pokusov o vraždu. Jeho obhajca pred súdom vo Fort Lauderdale uviedol, že Cruz sa k činom prizná, ak prokuratúra nebude žiadať trest smrti, čo by znamenalo doživotie. Prokurátori majú teraz 45 dní na to, aby sa rozhodli, či budú žiadať popravu.

Cruz zastrelil 14. februára na strednej škole v Parklande v americkom štáte Florida 17 ľudí a mnohých ďalších zranil. Bývalý študent školy pálil na študentov poloautomatickou puškou AR-15. Zbraň mal v legálnom vlastníctve, a to napriek tomu, že bol psychicky nestabilný.

 

Na internete sa navyše niekoľkokrát vyhrážal, že má chuť zabíjať. Tragédia vyvolala v Spojených štátoch novú ostrú diskusiu o sprísnení pravidiel držby zbraní.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies