Policajný prezident Kovařík bude členom rady pre prevenciu kriminality

NETKY.SK • 10 Február 2021, 09:33 • 2 min
Policajný prezident Kovařík bude členom rady pre prevenciu kriminality

Keďže členstvo v Rade vlády pre prevenciu kriminality je automaticky spojené s pozíciou policajného prezidenta, novým členom sa stal Peter Kovařík.

slovakia

left justify in out

Novým členom Rady vlády pre prevenciu kriminality sa stal policajný prezident Peter Kovařík. Rozhodla o tom vláda na svojom dnešnom zasadnutí, vzhľadom k tomu, že členstvo v rade je automaticky spojené s pozíciou prezidenta Policajného zboru Slovenskej republiky.

Kovařík bol do funkcie šéfa polície vymenovaný koncom januára. Uspel vo vypočutí pred brannobezpečnostným výborom parlamentu. Políciu ako dočasný policajný prezident viedol už od septembra 2020.

 


Rada vlády Slovenskej republiky pre prevenciu kriminality je poradný, iniciatívny, koordinačný a odborný orgán vlády pre oblasť kriminality. Predsedom rady je minister vnútra Roman Mikulec a podpredsedom je šéfka ministerstva spravodlivosti Mária Kolíková. Ďalších členov rady vymenúva a odvoláva vláda na návrh ministra vnútra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies