Nový skleník pre strednú odbornú školu za takmer 260-tisíc eur

NETKY.SK • 21 Máj 2021, 10:13 • 2 min
Nový skleník pre strednú odbornú školu za takmer 260-tisíc eur

BANSKÁ BYSTRICA - V Strednej odbornej škole v Želovciach plánujú zrealizovať nová sklenník v hodnote približne 260 000 eur. Cieľom výstavby skleníka je nahradiť starý skleník pre odborný výcvik, ktorý je v nevyhovujúcom technickom stave.

slovakia

left justify in out

Podľa podkladov zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie celková predpokladaná hodnota novostavby je 258 214,61 eura bez dane z pridanej hodnoty.

 

img

 

Riaditeľ odboru školstva Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Miroslav Martiš, ktorý je zriaďovateľom školy uviedol, skleník bude vybudovaný zo zdrojov krajskej samosprávy a z vlastných príjmov školy. Záujemcovia o realizáciu výstavby skleníka môžu svoje ponuky posielať do 9. júna. „Podľa informácií od riaditeľky školy by mal skleník byť postavený do konca kalendárneho roku 2021,“ doplnil Martiš.

 

img

 


„Cieľom výstavby skleníka je nahradiť starý skleník pre odborný výcvik, ktorý je v nevyhovujúcom technickom stave,“ vyvstelil riaditeľ s tým, že nový skleník bude rovnako slúžiť žiakom školy na odborný výcvik. Produkty dopestované v skleníku budú určené pre verejnosť v rámci celého regiónu.

 

Prečítajte si: Neuveriteľné! Čína má samoriadiaci dopravný prostriedok, ktorý nepoužíva koľaje a jazdí po virtuálnej železnici


V súčasnosti sa škola zameriava na výchovu a vzdelávanie mládeže v oblasti agropodnikania, cestovného ruchu, záhradníctva, ochrany, tvorby a skrášľovania životného prostredia. Stredná odborná škola v Želovciach s viac ako 70-ročnou históriou zabezpečuje komplexný výchovno-vzdelávací proces vrátane ubytovania a stravovania žiakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies