Už v nedeľu odštartuje na obrazovkách RTVS očakávaná tretia séria divácky obľúbenej šou Pečie celé Slovensko

NETKY.SK • 29 September 2023, 20:00 • 2 min
Už v nedeľu odštartuje na obrazovkách RTVS očakávaná tretia séria divácky obľúbenej šou Pečie celé Slovensko

BRATISLAVA - Šou, ktorá pobláznila státisíce divákov na Slovensku, sa už túto nedeľu 1. októbra o 20.30 h vracia na Jednotku s treťou sériou. Počas jedenástich týždňov predstaví svoje cukrárske a pekárske umenie opäť 12 amatérskych pekárok a pekárov, ktorých čaká v súťaži množstvo originálnych výziev.

slovakia

left justify in out

Už o pár dní vypukne na Slovensku opäť pekársky a cukrársky ošiaľ. Každú nedeľu o 20.30 h čaká divákov Jednotky očakávaná tretia séria šou Pečie celé Slovensko a okrem moderátorov Juraja Baču a Milana Zimnýkovala, šarmantných a talentovaných porotkýň Jozefíny Zaukolcovej a Petry Tóthovej sa diváci môžu tešiť na tucet vynikajúcich amatérskych pekárok a pekárov z celého Slovenska, ktorí zabojujú o titul Majster pekár.

 

Nové súťažné výzvy

 

12 súťažiacich čaká počas 11 týždňov až 33 pekárskych a cukrárskych výziev. V každej epizóde budú aj tento rok pripravovať 3 recepty v rámci osobnej, technickej a kreatívnej výzvy. V osobnej výzve budú súťažiaci piecť svoj rodinný recept na základe zadania. Pôjde o rovnaký pekársky výrobok, ale každý zo súťažiacich ho pripraví podľa seba. Nasledovať bude technická výzva, v ktorej sa súťažiaci budú musieť popasovať s receptom od porotkýň. V rámci tejto výzvy sa odkryjú cukrárske zručnosti súťažiacich a diváci budú možno prekvapení, aký náročný proces sa skrýva aj za relatívne jednoduchými dezertami. Poslednou výzvou pre súťažiacich bude kreatívna výzva. V tejto výzve sa fantázii medze nekladú́ a súťažiaci budú pripravovať mimoriadne náročné a kreatívne dezerty. Všetky súťažné výzvy bude hodnotiť odborná porota. Na základe hodnotenia opustí každý týždeň súťaž jeden z finalistov a do masterfinále sa dostane len najlepšia trojica.

Jedinečné prostredie

 

Zahraničná licencia presne špecifikuje prostredie natáčania a kladie naň vysoké nároky. Do finálneho výberu vstupovalo množstvo faktorov, ktoré rozhodli práve v prospech kaštieľa v Bernolákove, ako napríklad dostupnosť v rámci dochádzania celého štábu, prostredie, ubytovanie a doplnkové služby, a pod. Tretia séria pokračuje v tradícii a celý štáb sa opäť na 6 týždňov presunul do areálu Theresia Chateau v Bernolákove.

Stan bol navrhnutý a vybudovaný špeciálne pre natáčanie šou a ide o jeden z najkrajších stanov v rámci všetkých krajín, v ktorých sa šou vysielala. Jeho stavba trvala dva týždne a v areáli kaštieľa v Bernolákove stojí dodnes. Bol vyprataný a momentálne je v správe kaštieľa.

 

Náročné kastingy

 

Dôležitú úlohu v celej šou aj v tomto roku zohrá dvojica porotkýň. Zručnosti súťažiacich a ich upečené dobroty budú aj tento rok hodnotiť profesionálky Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová.


 
Do súťaže sa opäť prihlásilo množstvo súťažiacich a výber finálovej dvanástky dal dvojici porotkýň poriadne zabrať. „Prihlásilo sa okolo 250 ľudí a 120 sme pozvali na osobný pohovor. Bolo to veľmi príjemných takmer 10 dní v Bratislave. Niektorí doniesli fantastické výrobky a bolo príjemné sledovať, že vedia prečo tam idú a čo chcú dosiahnuť. Bolo veľmi náročné vyskladať finálovú dvanástku,“ priznala Jožka. „Každý rok ma súťažiaci prekvapujú. Slováci sú na jednej strane konzervatívni a na druhej veľmi kreatívni. Mne sa veľmi páčilo, keď priniesli niečo, čo som nepoznala, z ich kultúrneho dedičstva. Niečo z ich kraja, regiónu,“ dodáva Petra.

V zákulisí šou je aj víťaz prvej série Miňo Macuľa

 

Na výrobe relácie pracoval vyše 80-členný štáb, ktorého súčasťou bol aj v tretej sérii prvý slovenský Majster pekár Miňo Macuľa. Ten je pravou rukou odbornej garantky šou Pečie celé Slovensko Natache Pacal, s ktorou dohlidajú na to, aby mali súťažiaci pripravené všetky suroviny na svoje recepty a samozrejme im občas dá aj cenné rady. „Veľmi sa teším na tretiu sériu šou Pečie celé Slovensko a som v tom opäť namočený aj ja. Zopakoval som si to z druhej strany a bol som opäť v zákulisí. Mojou úlohou je najmä dohliadať na suroviny a pomôcky pre súťažiacich. Ak si však niekto prišiel po radu, tak som aj skonzultoval nejaké veci. Bolo to veľmi príjemné  a myslím si, že diváci sa rozhodne majú na čo tešiť. Opäť sa tam zišla partia úžasných ľudí, ktorí sú skvelí cukrári, ukážu skvelé výrobky a bude to naozaj sranda. Všetkým odporúčam sledovať,“ hovorí Miňo Macuľa.

 

Moderátori a porotkyne ako hollywoodske hviezdy

 

O moderátorov a porotkyne je v tretej sérii prvotriedne postarané. Aby si mali počas náročného natáčania kde odpočinúť, produkcia im zabezpečila luxusné karavany priamo v areáli kaštieľa.


 
„Máme svoj karavan, na ktorom je naše meno. Je to super, lebo máme miesto, kde vieme byť sami dvaja. To asi vyznelo blbo, ale neviem ako to mám povedať. Máme si skrátka kde oddýchnuť,“ neskrýva nadšenie Juraj Bača. „Juraj vie, o čom hovorí, lebo Juraj točí veľa v Čechách a je tam hviezda. Je to taký hollywoodsko-český pocit,“ smeje sa Milan Zimnýkoval.


 
Väčšie prekvapenie zažili porotkyne, ktoré takýto servis rozhodne nečakali. „Boli sme s Petrou obidve v šoku, je vnútri úžasný. Už vieme, kde sa môžeme zložiť, kde môžeme sedieť a oddychovať a cítime sa naozaj ako hviezdy,“ priznala Jožka. „Ja som mala slzy na krajíčku a strašne som sa tešila. Je to úžasné, že takto na nás myslia. Len sa bojím, že nás tam zavrú a už nás nepustia,“ smeje sa Petra.

Ohurujúce štatistiky

 

Súťažiaci minuli počas natáčania tretej série obľúbenej šou viac ako 2 tony surovín. Piekli neuveriteľných 90 hodín a použili vyše 420 rôznych druhov surovín:


40 druhov rôznych korenín;
45 druhov čerstvého a sušeného ovocia, spolu vyše 150 kg;
50 kg zeleniny;
3 000 ks vajec;
200 kg múky;
250 kg cukru;
150 l mlieka;
120 kg čokolády;
95 l smotany;
100 l oleja;
90 kg masla;
a množstvo ďalších surovín.
 
Tretia séria jedinečnej šou Pečie celé Slovensko odštartuje na Jednotke už v nedeľu 1. októbra o 20.30 h.
 
Všetky informácie o pripravovanej šou nájdu diváci aj na webe www.pecieceleslovensko.sk a na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / Filip Púchovský Foto: RTVS
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies