Stredoškoláci majú svojú súťaž v spracovaní informácií na počítači! V čom bude 44 finalistov súťažiť?

NETKY.SK • 17 Marec 2024, 12:00 • 2 min
Stredoškoláci majú svojú súťaž v spracovaní informácií na počítači! V čom bude 44 finalistov súťažiť?

Stredoškolská súťaž v spracovaní informácií na počítači, ktorej v poradí 58.ročník sa uskutoční 25.-27. marca 2024 na Obchodnej akadémii, F. Madvu 2, v Prievidzi, sa teší z roka na rok väčšiemu záujmu žiakov.

slovakia

left justify in out

Tento rok postúpilo do finálového kola 44 žiakov stredných odborných škôl a obchodných akadémií z celého Slovenska.

Cieľom súťaže je zvýšenie počítačovej gramotnosti pri spracúvaní informácií a rozvoj odborno technických a praktických zručností. Stredoškoláci si zmerajú sily v troch súťažných kategóriách - rýchle a precízne písanie, úprava textu na počítači a profesionálne spracovanie textu – wordprocessing. Víťazi súťaže postúpia na majstrovstvá sveta INTERSTENO 2024.

Medzi minuloročnými celoslovenskými víťazmi sa umiestnili aj žiaci z Trenčianskeho kraja, konkrétne v kategórii úprava textu pomocou korektorských značiek Ivana Ježíková z Obchodnej akadémie M. Hodžu, v Trenčíne a Pavol Svítok z Obchodnej akadémie, F. Madvu 2 v Prievidzi v kategórii wordprocessing.

Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a mládeže SR, metodickým a odborným garantom je Štátny inštitút odborného vzdelávania Bratislava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj, Foto: Obchodná akadémia v Prievidzi. (www.tsk.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies