Ruský politik navrhol uniesť ministra členského štátu NATO!

NETKY.SK • 31 Máj 2022, 16:20 • 2 min
Ruský politik navrhol uniesť ministra členského štátu NATO!

MOSKVA/LONDÝN - Vysokopostavený ruský zákonodarca Oleg Morozov chce uniesť ministra obrany jedného z členských štátov NATO po jeho príchode na Ukrajinu a priviezť ho do Moskvy na vypočúvanie o tom, aké príkazy dáva Západ Kyjevu. V utorok o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Morozov, člen dominantnej strany Jednotné Rusko, ktorého prvýkrát zvolili do ruského parlamentu v roku 1993, ďalej vyhlásil, že dodávky západných zbraní na Ukrajinu predstavujú priamu hrozbu pre Rusko a zrejme bude nutné, aby Moskva prehodnotila svoje vojenské ciele.

 

img

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg

 

„Plán, ktorý navrhujem, možno znie až neskutočne. V blízkej budúcnosti, v istom čase, pôjde minister vojny nejakej krajiny NATO vlakom do Kyjeva na rozhovory so Zelenským. Ale nedostane sa tam. A skončí niekde v Moskve,“ povedal v pondelok večer Morozov v diskusnej relácii 60 minút ruskej štátnej televízie Prvý kanál.

 

„Myslíte tým, že ho unesieme?“ spýtala sa ho s úsmevom televízna moderátorka Oľga Skabejevová, ktorá patrí k najviac prokremeľským novinárom v tejto televízii.

 

„Áno. A potom zistíme, kto dal na čo príkaz, kto je za čo presne zodpovedný. Nie je to až taká neskutočná predstava. Teraz platia vo svete nové pravidlá. Nech všetci títo vojnoví ministri chodiaci do Kyjeva trochu porozmýšľajú nad tým, aké by to bolo prebudiť sa v Moskve,“ dodal.

 

img

Lloyd Austin

 

Agentúra Reuters uviedla, že sa jej nepodarilo skontaktovať ani s Morozovom ani so Skabejevovou.

 

Kyjev navštívil už celý rad západných politikov, aby prejavili solidaritu s Ukrajinou, vrátane amerického ministra obrany Lloyda Austina, ktorý tam pricestoval v apríli spolu s ministrom zahraničných vecí USA Antonym Blinkenom.

 

Prečítajte si tiež: Zuzana Čaputová je na Ukrajine. Stretla sa so Zelenským

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies