Strana SaS považuje postoj hnutia Sme rodina za nekorektný

NETKY.SK • 2 Júl 2021, 14:30 • 2 min
Strana SaS považuje postoj hnutia Sme rodina za nekorektný

BRATISLAVA - Postoj hnutia Sme rodina považuje minister hospodárstva a predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík za nekorektný.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Neumožniť parlamentu hlasovať o výhodách pre zaočkovaných bez predošlej dohody sa podľa neho „jednoducho nerobí“.  Skonštatoval, že  koaličná rada po niekoľkohodinových rokovaniach dospela k dohode, že s lotériou a odmenami malo ísť ruka v ruke viac slobôd pre očkovaných.

 

img

 

Súvisiaci článok: Boris Kollár: Sme rodina je proti tomu, aby sa pre očkovanie vytvárali dve kategórie ľudí

 

„Na poslednú chvíľu kolegovia zo Sme rodina spravili otočku o 180 stupňov, aj keď s tým predtým súhlasili na koaličnej rade aj vláde,“ povedal Sulík. Zablokovanie návrhu ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského o používaní Green pasov na národnej úrovni považuje šéf liberálov za nekorektný.

 

Mohlo by vás zaujímať: Šeliga: Keď máte na dovolenku, tak nazbierate 40 eur na to, aby ste si zaplatili test


Sulík dodal, že strana SaS na rokovaniach podporila lotériu, aj keď to nepovažuje sa najšťastnejšie riešenie. Štát si totiž k tomuto návrhu nenechal spraviť skúmanie cez Útvar hodnoty za peniaze, aj keď je podľa šéfa strany SaS štáty rozpočet „deravý ako rešeto“. „Opakovane sme povedali, že očkovanie má byť dobrovoľné a že súhlasíme so zvýhodnením tých, ktorí sú zaočkovaní,“ dodal na piatkovej tlačovej besede minister hospodárstva.

 

img

„Kolegovia zo Sme rodina, napriek tomu, že dvakrát hlasovali za tento návrh, zo strachu pred antivaxermi podľahli iracionalite, pretože na tom, čo hovoria, nie je kúsok pravdy,“ povedala predsedníčka Výboru Národnej rady pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková. Dodala, že hnutie hovorí o spoplatnení a cene antigénových a PCR testov. To však rieši COVID automat a nie novela zákona, ktorá v pléne nebola zaradená na hlasovanie. Už tento mesiac sa môže podľa Bittó Cigánikovej stať, že niektoré regióny budú v ružovej alebo červenej zóne, čo znamená ďalšie sprísňovanie opatrení. „Ak sa najbližší mesiac nedostanete ku kaderníčke, na koncert alebo športové podujatie, treba poďakovať Sme rodina,“ uzavrela.

 

Súvisiaci článok: Vláda zatiaľ nezakáže vstup do reštaurácie ľuďom, ktorí nemajú očkovací preukaz



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies