Prešívaná bunda, parka alebo softshell? Ktorá dámska prechodná bunda je najspoľahlivejšia?

NETKY.SK • 14 November 2021, 15:12 • 2 min
Prešívaná bunda, parka alebo softshell? Ktorá dámska prechodná bunda je najspoľahlivejšia?

S klesajúcimi teplotami a nástupom sychravých dní nám sveter ako vrchná vrstva prestáva stačiť, takže je potrebné zo skrine vytiahnuť silnejšie zbrane, aby ste sa vyhli premoknutiu, prefúkaniu od nepríjemného vetra a do kostí sa zavŕtavajúceho chladu. Na scénu prichádza prechodná bunda.

slovakia

left justify in out

Jedna bunda však nedokáže dokonale zvládnuť všetky situácie nielen čo sa funkčnosti, ale aj imidžu týka. Preto sme si pre vás pripravili prehľad najčastejších možností, aké máte pri prechodných bundách a kedy sa oplatí siahnuť po ktorom type.

 

Výhody a nevýhody softshellovej bundy

Softshellová bunda je obľúbenou prechodnou bundou najmä športovo založených dám, ktoré nedajú dopustiť na funkčné vlastnosti softshellu. Takúto bundu ale nemusíte nosiť len na turistiku a obľúbené outdoorové aktivity, môžete si ju s čistým svedomím obliecť aj do mesta k džínsom a teniskám. 

 

Treba mať však na pamäti, že aj napriek tomu, že sa dnes softshellové bundy vyrábajú v naozaj lichotivých strihoch zvýrazňujúcich krivky ženskej postavy, a okrem čiernej nájdete rôzne farebné kombinácie a strihy, dokonca aj predĺžené, pripomínajúce kabát, elegantný outfit s ňou nevyskladáte.

 

Aké plusy a mínusy má parka?

Parka je v poslednej dobe obrovským hitom. Jej predĺžený strih siahajúci až po kolená zakryje aj nejaké tie kilá navyše, zároveň spoľahlivo zahreje a ochráni vás pred nehostinným počasím a má aj praktické vrecká.

 

Kapucňa na parke býva často ozdobená umelou kožušinou, čo z nej robí veľmi štýlový prvok. Jej kúzlu podľahli aj mnohé celebrity a nedajú na ňu dopustiť v rôznych situáciách. Aj mnohé módne značky parky každoročne zaraďujú do svojich kolekcií.

 

Parka svojim štýlom možno nesadne všetkým, no jej vlastnosti z nej robia horúceho favorita do prechodných dní a nečasu. Navyše, k dispozícii je vo viacerých farebných prevedeniach, takže si môžete vybrať takú, v ktorej najlepšie vyniknete.

 

Kedy sa oplatí siahnuť po prešívanej bunde?

Dámska prešívaná bunda sa výborne hodí na každodenné nosenie do práce, do mesta, ale aj na prechádzky jesennou prírodou. Je dostatočne hrejivá a odolná vetru, aby zvládla prechodné obdobie.

 

Návrhári sa s jej dizajnom naozaj vyhrali, takže obavy, že v prešívanej bunde budete pôsobiť mohutne a pridá vám na objeme, sú úplne zbytočné. Aj relatívne tenká prešívaná bunda má schopnosť zabezpečiť vám tepelný komfort, takže sa nemusíte báť obliecť si ju aj v prípade, že máte plnšiu figúru. 

 

Prešívaná bunda je naozaj univerzálny kúsok, ktorý v závislosti od strihu a farby dokážete skombinovať do športových, ležérnych ale aj elegantnejších outfitov.

 

Už máte kompletnú výbavu na nadchádzajúcu sezónu? Kam sa vydať na lov, ak hľadáte peknú dámsku bundu na prechodné obdobie, ktorá nezruinuje váš rozpočet? Kliknite sem a vyberajte si z pestrých farieb, strihov a druhov dámskych prechodných búnd, ktoré vám spríjemnia sychravé dni. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies