Pandémia zasiahla úvod Ligy majstrov, Bayern a Barcelona budú hrať pred prázdnymi tribúnami

NETKY.SK • 20 Október 2020, 14:15 • 2 min
Pandémia zasiahla úvod Ligy majstrov, Bayern a Barcelona budú hrať pred prázdnymi tribúnami

DÜSSELDORF - Až doteraz sa za zjavnú deliacu čiaru vo futbalovej Lige majstrov považovalo finančné zázemie, ktoré rozdeľovalo kluby na rozprávkovo bohaté a tie ostatné. Pandémia koronavírusu však nastavuje nový rozdiel, a tým je prítomnosť fanúšikov na tribúnach.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo v minulosti bolo bežné, že všetky zápasy Ligy majstrov vo všetkých krajinách boli vypredané, súčasné protiepidemiologické opatrenia povoľujú rozličný počet ľudí na tribúnach - od úplnej nuly až po 30% zaplnenia kapacity štadióna.

 

img

Na siedmich zo šestnástich štadiónov, kde sa budú v utorok a stredu hrať prvé zápasy skupinovej fázy LM 2020/2021, bude povolený určitý počet divákov na tribúnach. Najviac ľudí vpustia na Olympijský štadión v ukrajinskom Kyjeve, kde miestne Dinamo privíta talianskeho majstra Juventus Turín. Na základe rozhodnutia ukrajinského ministra zdravotníctva by ich malo byť viac ako 20 000, čiže 30% z kapacity 70-tisícového stánku. Semifinalista z uplynulej sezóny RB Lipsko zažil v pondelok mierny šok, keď sa dozvedel, že namiesto pôvodne "odklepnutých" 8500 divákov si zápas s Basaksehirom Istanbul bude môcť naživo pozrieť iba 999 ľudí. Dôvodom je zmena pandemickej situácie v Lipsku a sprísnenie opatrení miestnym úradom verejného zdravotníctva. Isté je, že na žiadnom štadióne sa nepredstavia fanúšikovia hosťujúceho tímu a domácich môže byť maximálne do 30% kapacity stánku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa RB Leipzig (@dierotenbullen),


Najviac fanúšikov spomedzi zástupcov piatich najväčších európskych futbalových líg zavíta v utorok na Roazhon Park vo francúzskom Rennes, kde privítajú ruský FK Krasnodar. V súboji dvoch nováčikov v skupinovej fáze LM sa očakáva 5000 fanúšikov. Na talianskych štadiónoch v Ríme a Miláne by mala byť povolená tisícka priaznivcov. Lazio Rím v utorok privíta Borussiu Dortmund a Inter Miláno o deň neskôr ďalšieho nemeckého súpera - Borussiu Mönchengladbach. Medzi tými, ktorí budú musieť hrať pred prázdnymi tribúnami, bude aj obhajca trofeje Bayern Mníchov. Stredajší šláger proti Atléticu Madrid v Allianz Arene diváci naživo neuvidia, lebo pandemická situácia s koronavírusom v Bavorsku je výrazne horšia ako v iných častiach Nemecka.

 

img


Barcelona pred prázdnym Nou Campom 
Žiadni fanúšikovia na zápasoch nebudú v Anglicku a Španielsku. Britská vláda celoplošne stopla divákov na všetkých športových podujatiach. Vedenie FC Barcelona požiadalo regionálne úrady, aby im dovolili aspoň tisícku divákov na stredajší zápas s Ferencvárosom Budapešť. Španieli totiž nedávno predstavili plán postupného návratu fanúšikov na tribúny. Katalánci neuspeli, čiže zápas sa bude hrať na prázdnom Camp Nou, ktorý má kapacitu 99 354 divákov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Camp Nou (@_campnou),


Rovnako nekompromisný bol aj postoj francúzskych autorít v súvislosti so zápasom Paríž Saint-Germain - Manchester United. Šláger utorkového programu sa bude hrať na prázdnom parížskom štadióne Park princov. Úplne bizarná situácia nastane v dánskom Midtjyllande, ktorý absolvuje v stredu svoj debut v Lige majstrov proti Atalante Bergamo oficiálne bez divákov, hoci dánske pravidlá povoľujú účasť piatim stovkám ľudí vrátane hráčov a členov realizačných tímov. Kluboví funkcionári sa napokon rozhodli, že do predaja nedajú žiadne lístky a na štadión pozvú asi len stovku sponzorov a VIP hostí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Paris Saint-Germain (@psg),


Prítomnosť fanúšikov na tribúnach niektorých zápasov ešte neznamená, že si budú môcť robiť, čo chcú. Podľa zdravotného protokolu UEFA sa bude prísne strážiť dodržiavanie sociálneho odstupu na tribúnach.

 

"V prípade, že fanúšikovia budú ignorovať pridelené miesta a budú sa zgrupovať vo väčších skupinách, musia rátať s disciplinárnymi sankciami. Trestať sa bude aj v prípade, že návštevníci zápasov budú svojou prítomnosťou ohrozovať tímové bubliny napríklad blízkym kontaktom počas osláv gólov," informovala UEFA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona