Ostrá hádka medzi Hegerom a Ficom. O čo sa sporia?

NETKY.SK • 29 August 2022, 08:52 • 2 min
Ostrá hádka medzi Hegerom a Ficom. O čo sa sporia?

BRATISLAVA - Oficiálna časť osláv SNP sa prvýkrát bude konať bez účasti verejnosti. Ministerstvo obrany to zdôvodnilo vojnou na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

To nahnevalo predsedu opozičného Smeru Roberta Fica, ktorý sa vyjadril, že sa tak deje preto, lebo Heger, Čaputová, Naď i Kollár sa boja, že by boli vystavení hnevu ľudí."

 

Podľa neho je to nielen kvôli náladam v spoločnosti, ale i kvôli tomu, že prezidentka udelila štátne vyznamenania prívržencom slovenského fašistického štátu, a to  členom antikomunistickej organizácie Biela légia Albertovi Púčikovi, Antonovi Tunegovi a Eduardovi Tesárovi. Tí, okrem toho, že pochádzali z fašistickej strany, aktívne bojovali aj proti Slovenslému národnému povstaniu. 

 

 

img

 

Na jeho vyhlásenie zareagoval i predseda vlády Eduard Heger. Ten zverejnil obsiahly post, v ktorom okrem iného poukázal aj na to, že Robert Fico bol v minulosti členom komunistickej strany. 

 

„Z deklarovaného ľavičiara, bývalého člena komunistickej strany, je človek spolupracujúci s extrémistami. Fico si podáva vo videách ruku s Milanom Uhríkom. Ten v priamom prenose poprel holokaust, lebo vraj nie je historik, tak sa nevie k nemu vyjadriť. Bol to práve on, kto ako riaditeľ Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja, nechal Mariána Kotlebu na deň osláv SNP vyvesiť smútočné zástavy, napísal premiér. 

 

img


Heger tiež Robertovi Ficovi vytkol, že nie je za podporovanie Ukrajiny. Jeho vláde predseda Smeru často vyčíta, že posiela na Ukrajinu vojenskú pomoc v hodnote miliónov eur.

 

Svojimi prokremeľskými chúťkami a činmi sa snažíte Slovensko odtiahnuť od demokratických hodnôt a západného sveta. Vyznávaním totalitných režimov hráte s občanmi nebezpečnú hru, ktorá rozosieva len strach a nenávisť," uviedol a pokračoval.

 

„Moja vláda a jej členovia pevne stoja za hodnotami, ktoré pre nás hrdinovia svojej doby vybojovali. Sú to sloboda, čestnosť a úcta. Nebojíme sa postaviť zlu a nenecháme sa ním ani vydierať. Máme odvahu postaviť sa za správne rozhodnutia, nehráme politické hry na občanov."

 

img

 

Múzeum SNP v Banskej Bystrici, kde sa oslavy vždy konajú, patrí pod rezor ministra obrany Jaroslava Naďa. Na svojej oficálnej stránke uvádza, že tento rok je verejnosť z oficiálneho programu vylúčená pre zvýšené bezpečnostné hrozby v súvislosti s vojnou na Ukrajine. 

 

Zo sveta: Zelenskyj a Biden sa zhodli na dlhej vojne



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona