REPORTÁŽ: Líder strany Vlasť Štefan Harabin reagoval na ponuku ĽSNS

NETKY.SK • 14 November 2019, 18:22 • 2 min
REPORTÁŽ: Líder strany Vlasť Štefan Harabin reagoval na ponuku ĽSNS

BRATISLAVA - Strana Vlasť pôjde do volieb v roku 2020 samostatne. Uviedol to jej líder Štefan Harabin po štvrtkovom stretnutí s predstaviteľmi ĽSNS.

slovakia

left justify in out

"Pre ochranu národných záujmov Slovenska a jeho obyvateľov je lepším riešením ísť do volieb samostatne, aby neprepadol ani jeden jediný hlas všetkých tých ľudí, ktorým ide o normálne Slovensko a ktorí chcú našu vlasť ochrániť pred úchylnými ultraliberálnymi experimentmi zbohatlíkov," vysvetlil Harabin.

 

img

 

Harabin poukázal na to, že hoci majú s ĽSNS veľa spoločných tém, majú aj veľa rozdielov. Tvrdí, že na rozdiel od Vlasti nemá ĽSNS konkrétne riešia na mnohé problémy v sociálnych, ekonomických a zdravotníckych témach.

 

Šéf strany Vlasť zdôraznil, že nasledujúce voľby rozhodnú o charaktere a budúcej podobe Slovenska. Vlasť chce však podľa jeho slov pokračovať v spájaní sa za normálne Slovensko nie však formou volebnej koalície, ale vytvorením širokého bloku normálnych politických strán.

 

img

 

Líder ĽSNS Marian Kotleba po rokovaní doplnil, že na stretnutie prišli s úprimným záujmom. Zabezpečiť chceli podľa jeho slov to, aby vo voľbách neprepadli hlasy žiadnych voličov. "So stranou Vlasť sme sa však napokon na spoločnom postupe nedohodli," skonštatoval Kotleba.

 

img

 

Líder ĽSNS ponúkol Harabinovi spoločný postup do volieb minulý mesiac. Štefan Harabin následne pozval Kotlebu na spoločné stretnutie. ĽSNS medzitým podpísala memorandum o spolupráci národných a kresťanských politických strán do budúcoročných parlamentných volieb s Národnou koalíciou, KDŽP Alianciou za Slovensko, Priamou Demokraciou a Doma dobre. Parlamentné voľby sa uskutočnia 29. februára 2020.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona