Štrajk pilotov zrazil prevádzkový zisk Air France-KLM o vyše 60 %

NETKY.SK • 29 Október 2014, 15:28 • 2 min
Štrajk pilotov zrazil prevádzkový zisk Air France-KLM o vyše 60 %

PARÍŽ - Letecká spoločnosť Air France-KLM zaznamenala v 3. štvrťroku prudký pokles zisku, keď dvojtýždňový štrajk pilotov zrušil tisícky letov. Informovali o tom agentúra DPA a portál wsj.com.

slovakia

left justify in out

Prevádzkový zisk spoločnosti dosiahol v 3. kvartáli tohto roka 247 miliónov eur, zatiaľ čo v rovnakom období vlani predstavoval 641 miliónov eur. Medziročne to znamená pokles zisku o 61,5 %. Čistý zisk klesol zo 148 miliónov na 100 miliónov eur a tržby sa znížili o 6,7 % na 6,7 miliardy eur.
     

Počas dva týždne trvajúceho štrajku pilotov Air France museli aerolínie zrušiť tisícky letov. Dôvodom protestu boli plány aerolínií rozšíriť ich dcérsku nízkonákladovú spoločnosť Transavia. Tá mala prevziať časť európskych liniek.
   

 Aerolínie sa snažia znížiť náklady a zvýšiť konkurencieschopnosť v dôsledku rastúceho tlaku nízkonákladových spoločností ako Ryanair a EasyJet. Dlhotrvajúci protest pilotov vyvolal rozhorčené reakcie zo strany cestujúcich, vlády aj pozemného personálu a piloti štrajk, ktorý začali 15. septembra, potom 28. septembra ukončili.
     

Air France-KLM odhaduje, že štrajk zredukuje očakávaný prevádzkový zisk v tomto roku až o 500 miliónov eur. Dôvodom je, že protest nezasiahol výlučne aktivity spoločnosti v 3. štvrťroku, ale ovplyvnil aj rezervácie na 4. kvartál.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies