Stovky ľudí demonštrovali proti Iránu

NETKY.SK • 26 September 2014, 14:09 • 2 min
Stovky ľudí demonštrovali proti Iránu

NEW YORK - Stovky ľudí sa vo štvrtok večer zhromaždili pred newyorským komplexom OSN, kam prišli vyjadriť svoj odpor k iránskej vláde.

slovakia

left justify in out

Zhromaždení odsúdili jej pokračujúcu podporu teroristických skupín, porušovanie ľudských práv či zavádzajúce taktiky v rámci dlhoročných rokovaní o jadrovom programe iránskej republiky. Bývalý senátor Tom Daschle prítomných oslovil s prejavom, ktorom uviedol, že desaťtisíce ľudí skončili vo väzení po minuloročnom príchode Hasana Rúhaního na čelo Iránu. Bývalý veľvyslanec pri OSN za éry prezidenta Georgea W. Busha John Bolton zase vyzval na zosadenie vlády v moslimskej krajine, čo by sa podľa neho malo stať oficiálnou politikou USA. Demonštrácia sa konala v deň Rúhaního prejavu pred plénom Valného zhromaždenia OSN. 

 

Washington prerušil diplomatické vzťahy s Teheránom pred vyše 35 rokmi, teda po islamskej revolúcii z roku 1979. Minuloročný telefonický rozhovor medzi Barackom Obamom a Rúhaním bol odvtedy vôbec prvým priamym kontaktom medzi prezidentom USA a lídrom Iránu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies