Stoch získal cenu za najkrajší gól roka, Zlatá lopta opät pre Messiho

NETKY.SK • 8 Január 2013, 08:23 • 2 min
Stoch získal cenu za najkrajší gól roka, Zlatá lopta opät pre Messiho

Stoch získal cenu za najkrajší gól roka, Zlatá lopta opät pre Messiho

slovakia

left justify in out

img

Lionel Messi z FC Barcelona sa stal v pondelok vo švajčiarskom Zürichu ako prvý v histórii po štvrtý raz v rade držiteľom Zlatej lopty FIFA určenej pre najlepšieho futbalistu roka. Argentínsky legionár triumfoval v prestížnej ankete magazínu France Football a Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA pred Portugalčanom Cristianom Ronaldom z Realu Madrid a španielskym spoluhráčom Andresom Iniestom. 

V ankete, v ktorej hlasujú reprezentační tréneri, kapitáni národných tímov a vybraní novinári, vyhral Messi najmä vďaka 91 gólom, ktoré dosiahol v 67 zápasoch v tomto kalendárnom roku. Juhoamerický klenot tak prekonal oficiálne maximum Nemca Gerda Müllera z roku 1972 (85 gólov). "Aby som povedal pravdu, tak je pre mňa neuveriteľné, že po štvrtý raz v rade tu stojím. Je to niečo, čomu nemôžem uveriť. Musím poďakovať aj ďalším nominovaným najmä Andresovi Iniestovi, lebo bez jeho pomoci by som tu nestál. Musím poďakovať aj rodine a priateľom, trénerom a všetkým spoluhráčom. Určite som na niekoho zabudol... Ďakujem aj manželke a synovi," skonštatoval Messi, ktorý dostal vzápätí potlesk na otvorenej scéne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies