Poznáte film Jedz, modli sa a miluj? Indonézsky ostrov Bali je takisto okúzľujúci ako pri éterických scénkach natočených s Juliou Roberts

NETKY.SK • 12 November 2023, 16:00 • 2 min
Poznáte film Jedz, modli sa a miluj? Indonézsky ostrov Bali je takisto okúzľujúci ako pri éterických scénkach natočených s Juliou Roberts

Provincia Bali je top turistickou destináciou Indonézie. Spomedzi viac ako 17-tisícostrovov v Indonézii Bali stále žiari z hľadiska cestovného ruchu najviac. Existuje nespočetné množstvo ďalších tropických destinácií, ale pre milióny turistov je každoročne tento fascinujúci ostrov obľúbený. Tu sú dôvody, prečo by ste mali navštíviť Bali.

slovakia

left justify in out

Prenádherné pláže

Nekonečný zoznam úžasných pláží je pravdepodobne najzrejmejším dôvodom na návštevu tohto tropického raja na indonézskom súostroví. Každá pláž má svoje čaro, od jemného bieleho piesku a vápencových útesov až po extrémne vodné športy a potápanie. 

Od hlavného prúdu Kuty a luxusných štvrtí Nusa Dua až po skryté, vzdialené pláže ďaleko od davov, je tu pláž pre každého, každú potrebu a každú náladu. 

Od pokojných vôd na ľahké surfovanie na pláži Seminyak po pláž Padang Padang, zdôraznenú vo filme Julie Roberts Jedz, modli sa, miluj, po čierne sopečné piesky na pláži Keramas až po turistami obľúbené pláže Legian a Kuta. S výberom pre vás dokonalej pláže naozaj nebudete mať najmenší problém.

Neuveriteľné čaro prírody

Príroda na Bali je naozaj neuveriteľne prekrásna. Pri mnohých miestach sa budete cítiť ako v raji. Vodopády ukryté v srdci prírody, ryžové polia, palmy a prírodné cestičky. Väčšina pokladov je na Bali ukrytá na severe ostrova, tam to doslova prírodou žije. Ak chceš zažiť tropický raj na zemi a vidieť nádhernú prírodu, Bali je jednoznačne miesto pre teba.

Jedinečne zaujímavá kultúra

Indonézia má veľmi silnú tradičnú kultúru, ktorú tu môžeš zažiť na každom kroku. Na Bali nájdeš veľké množstvo chrámov, sôch či posvätných oltárov. Ľudia na Bali každý deň pokladajú pred svoje domy dary bohom. Ide o rituál, ktorý ma ochranný charakter. Ženy oblečené v tradičnom odeve prídu pred svoj dom, pláž alebo iné verejné miesto a položia na zem rôzne predmety zabalené v palmovom liste. Na zem sa pokladajú dary zlým bohom a na vyššie miesta dary dobrým bohom.

Dary sa od seba líšia. Medzi dary zlým bohom patrí napríklad sójová omáčka, cigareta či vonné tyčinky. Okrem takýchto obradov sa na Bali pravidelne konajú rôzne ceremónie či oslavy. Pri vstupe na posvätné miesta je vždy nutné mať sárung, ktorý bude zahaľovať vaše telo. Kultúra a náboženstvo v Indonézii je totiž veľmi silné.

Živá náboženská scéna

Bali je domovom mnohých krásnych chrámov, vrátane Pura Ulun Danu Beratan. Balijci sú duchovní ľudia, prevažne hinduisti, a ich domy sú vybavené malým chrámom, v ktorom sa každý deň modlia. Prehliadky chrámov sú medzi turistami obzvlášť obľúbené, a to nielen pre náboženskú hodnotu, ale aj pre kultúrne postrehy a estetické potešenie.

Od majestátnych morských chrámov s výhľadom na oceán až po dušu upokojujúci veľkolepý chrámový komplex na hore, chrámy na Bali by ste si nemali nechať ujsť.

Úžasné ubytovanie

Pri ubytovaní na Bali nájdete luxus za dostupné ceny. K prírodným zázrakom Bali patrí jeho neustále rastúci výber úžasných ubytovaní. Od honosných rezortov až po cenovo dostupné hostely, vývojári robia všetko pre to, aby vytvorili vynikajúce, dobre vybavené a príjemné miesta na pobyt. Súkromné ​​vily sa dajú dokonca prenajať za neuveriteľne dostupné ceny. Mnohé rezorty a hotely majú nádherné kúpaliská a bazény z ktorých väčšina je atrakciou sama o sebe.

Zdroje:

https://theculturetrip.com/asia/indonesia/articles/10-reasons-why-you-should-visit-bali

https://www.forbes.com/sites/wendyaltschuler/2019/10/15/top-7-reasons-to-visit-bali/?sh=4b49cb7c4f9e

https://pelipecky.sk/bali-aktivity-tipy-na-dovolenku/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: Shutterstock
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies