Štefanec vyzýva Pašku, aby stiahol zákon o podpore cestovného ruchu

NETKY.SK • 9 Október 2013, 13:45 • 2 min
Štefanec vyzýva Pašku, aby stiahol zákon o podpore cestovného ruchu

BRATISLAVA - Podpredseda opozičnej strany SDKÚ-DS Ivan Štefanec vyzýva predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku, aby stiahol vládny návrh zákona o podpore cestovného ruchu z parlamentu.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru SITA to v stredu uviedol Štefanec. "Keďže na stránke národnej rady je stále tento zákon uvedený ako jeden z tých, ktoré prišli do parlamentu, po vládnom vyjadrení, vyzývame predsedu národnej rady, aby tento zákon takisto stiahol," konštatoval Štefanec.

Novela zákona mala zaviesť udeľovanie dotácií pre tie organizácie, ktoré budú schopné zabezpečiť návštevníkov spoza Schengenského priestoru aspoň na päť nocí. Rezort dopravy pod vedením ministra Jána Počiatka (Smer-SD) mal na tento účel vyčleniť vyše 2 mil. eur ročne, pričom počítal s dotáciami vo výške 35 eur na jedného hosťa. 

Po utorňajšej tlačovej konferencii opozičnej SDKÚ-DS, ktorá sa zaoberala navrhovanou novelou, informoval televíziu Markíza tlačový hovorca rezortu dopravy Martin Kóňa o skutočnosti, že navrhovaný zákon sa odkladá. "Teší nás, že sa nám podarilo ochrániť poctivých malých podnikateľov, ktorí by doplatili na tento zákon a že vláda včera stiahla chvost. Teší nás, že z tohto zákona nebudú profitovať finančné skupiny, na ktoré bol tento zákon jednoznačne nastavený," povedal v reakcii na rozhodnutie rezortu dopravy Štefanec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies