Stavebná produkcia Slovenska vzrástla najviac v celej EÚ

NETKY.SK • 18 November 2015, 12:15 • 2 min
Stavebná produkcia Slovenska vzrástla najviac v celej EÚ

BRATISLAVA - Sezónne upravená produkcia stavebníctva v eurozóne v septembri medzimesačne oslabila o 0,4 % a v rámci celej Európskej únie zostala stabilná. Medziročne septembrová stavebná výroba eurozóny posilnila o 1,8 % a v rámci celej EÚ sa zväčšila o 0,6 %.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prvého odhadu štatistického úradu Európskej únie Eurostat, ktorý o tom informoval v stredu. Slovensko v rámci krajín EÚ, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, zaznamenalo v septembri najvýraznejší medzimesačný rast stavebnej produkcie, keď sa o prvú priečku podelilo s Maďarskom. V medziročnom porovnaní stavebná výroba na Slovensku vzrástla najviac v celej EÚ.


Medzimesačne produkcia oslabila najvýraznejšie v Slovinsku, a to o 5,2 %. Druhý najväčší medzimesačný pokles stavebníctva bol v Portugalsku (-2,2 %) a tretí vo Švédsku (-1,9 %). Najvýraznejšie stavebníctvo medzimesačne posilnilo na Slovensku a v Maďarsku (zhodne o 8,4) a v Holandsku (2,1 %). Medziročne slovenské stavebníctvo posilnilo najvýraznejším tempom v rámci EÚ, a to o 26 %. Druhý najväčší medziročný rast zaznamenalo v septembri Holandsko (10,2 %), nasledovalo Maďarsko (8,1 %) a Švédsko (7,4 %). Najväčší medziročný pokles stavebnej produkcie evidovali v Slovinsku (-12,5 %), Veľkej Británii (-4,1 %) a v Portugalsku (-3,2 %).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies