Hygienici pokutovali antirúškarov z piešťanského Lidla. Výška sankcie je smiešna!

NETKY.SK • 25 November 2021, 14:59 • 2 min
Hygienici pokutovali antirúškarov z piešťanského Lidla. Výška sankcie je smiešna!

TRNAVA - Začiatkom novembra skupina antivaxerov blokovala prevádzku obchodu s potravinami. Za ohrozovanie verejného zdravia im hrozí maximálna výška pokuty 250 eur.

slovakia

left justify in out

Antirúškarom, ktorí začiatkom novembra vyvolali incident v piešťanskom Lidli, udelili hygienici pokuty. Desiatim osobám podľa informácií riaditeľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave Tomáša Hauka v uplynulom týždni vydali rozhodnutie v rozkaznom konaní v rozmedzí od 100 do 250 eur.

 

 

Hygienici pokutovali všetky osoby, u ktorých polícia, ktorá bola k incidentu privolaná, zistila priestupok porušenia platných protipandemických nariadení a postúpila im vec na riešenie. „Rozhodnutie má splatnosť do 15 dní,“ doplnil Hauko.

 

Skupina antirúškarov vyvolala incident v Piešťanoch 4. novembra, keď si odmietala nasadiť respirátory, nechcela opustiť priestor a blokovala ostatným nakupujúcim prístup k pokladnici.

 

Súvisiaci článok: Známy antivaxer a popierač pandémie zomrel na Covid-19

 

Polícia následne obvinila troch mužov z Nitrianskeho kraja z prečinov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva, jedného sudca pre prípravné konanie vzal do väzby, u ďalšieho dôvody väzby nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka.

 

img

 

Následne o niekoľko dní senát Krajského súdu Trnava prepustil obvineného muža z väzby na slobodu. Väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka.

 

Mohlo by vás zaujímať: Pred dvoma týždňami bojoval v potravinách za nenosenie rúšok. Dnes zamestnáva lekárov na covidovom oddelení

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies