Štátny tajomník Rastislav Chovanec vystúpi na konferencii k Iniciatíve Trojmoria

NETKY.SK • 15 Marec 2024, 09:05 • 2 min
Štátny tajomník Rastislav Chovanec vystúpi na konferencii k Iniciatíve Trojmoria

BRATISLAVA - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Rastislav Chovanec vystúpi v piatok 15. marca 2024 na konferencii k Iniciatíve Trojmoria v priestoroch Poľského inštitútu v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Cieľom konferencie, ktorú spoločne organizujú Veľvyslanectvo Poľskej republiky v Bratislave a Veľvyslanectvo Litovskej republiky vo Viedni akreditované pre SR, je prediskutovať možnosti dosiahnutia cieľov v regionálnej hospodárskej politike s dôrazom na presadzovanie spoločných krokov v rámci Európskej únie.

Štátny tajomník R. Chovanec bude v rámci konferencie rokovať so svojím poľským náprotivkom Jakubom Wiśniewskim o vzájomnej slovensko-poľskej hospodárskej a rozvojovej spolupráci s dôrazom na obnovu Ukrajiny.
 
S veľvyslancom s osobitným poslaním pre prepojenia a Iniciatívu Trojmoria Ministerstva zahraničných vecí Litovskej republiky Gediminasom Varvuolisom bude Rastislav Chovanec diskutovať o samite Trojmoria, ktorý sa uskutoční v apríli v Litve.
 
Iniciatíva Trojmorie vznikla v roku 2016. Predstavuje fórum 12 členských krajín EÚ (Bulharsko, Česko, Estónsko, Chorvátsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Poľsko, Rakúsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko) zamerané na spoluprácu s cieľom zlepšenia prepojenia medzi Baltským, Jadranským a Čiernym morom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MZV SR, Foto: Tlačový odbor MZV SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies