Huawei sa plánuje rozširovať aj napriek zákazu vstupu na niektoré trhy

NETKY.SK • 3 September 2019, 11:20 • 2 min
Huawei sa plánuje rozširovať aj napriek zákazu vstupu na niektoré trhy

BRATISLAVA - Čínsky výrobca Huawei, známy predovšetkým výrobou smartfónov, už globálne uzavrel viac ako 50 obchodných zmlúv na dodávku zariadení pre siete 5G napriek tomu. Spravil tak aj napriek tomu, že má zablokovaný prístup na niektoré veľké svetové trhy.

slovakia

left justify in out

Táto informácia zo strany čínskej technologickej firmy znamená, že má náskok pred svojimi najväčšími konkurentmi, ktorými sú spoločnosti Nokia a Ericsson. Tie hneď na otázku  ohľadne počtu zmlúv neodpovedali, ale v júli Nokia uviedla, že uzavrela 45 komerčných kontraktov na dodávku zariadení pre 5G siete a Ericsson mal podľa posledných údajov 24 zmlúv.

 



Firma Huawei sa snaží ukázať, že dokáže uzatvárať zmluvy s veľkými mobilnými operátormi napriek tomu, že má fakticky zablokovaný prístup na také významné trhy, ako sú Japonsko a Austrália. Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa údajne tlačí na spojencov, aby Huawei nezahŕňali do svojich plánovaných 5G sietí.

 

 

USA považujú spoločnosť Huawei za bezpečnostné riziko, pretože si myslia, že firma by mohla vytvárať zadné dvierka vo svojich zariadeniach, aby umožnila špionáž zo strany čínskej vlády. Spoločnosť Huawei toto obvinenie opakovane odmietla.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies