Štátny tajomník Rastislav Chovanec prijal veľvyslankyňu Španielska: Ekonomická spolupráca má značný potenciál rozvoja

NETKY.SK • 1 December 2023, 06:35 • 2 min
Štátny tajomník Rastislav Chovanec prijal veľvyslankyňu Španielska: Ekonomická spolupráca má značný potenciál rozvoja

Veľvyslankyňa Ceballosová ocenila aktivity rezortu v oblasti ekonomickej diplomacie, akými sú Inovačné dni, ktoré podporujú expanziu slovenských inovácií do zahraničia.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Rastislav Chovanec prijal v stredu 29. novembra 2023 veľvyslankyňu Španielskeho kráľovstva Loreu Arribalzaga Ceballosovú. Rokovali predovšetkým o ekonomickej dimenzii zahraničnej politiky, pričom ocenili úroveň hospodárskej spolupráce, informuje o tom www.mzv.sk.

„Spolupráca medzi Španielskom a Slovenskom má značný potenciál rozvoja. Veľmi ma teší, že existuje záujem o jej ďalšie zintenzívnenie na politickej úrovni, v sektoriálnych politikách, ako aj v agende ekonomickej diplomacie. Španielsko je naším 12. najvýznamnejším obchodným partnerom, s ktorým dlhodobo udržiavame aktívne obchodné saldo. Teší ma tiež, že počet slovenských firiem investujúcich v Španielsku rastie,“ pripomenul štátny tajomník.

Rastislav Chovanec vyzdvihol spoluprácu v sektore automobilového priemyslu, infraštruktúry, energetiky a obrany a upozornil na možnosti jej ďalšieho rozvoja v oblasti smart-cities a inovácií

Veľvyslankyňa Ceballosová ocenila aktivity rezortu v oblasti ekonomickej diplomacie, akými sú Inovačné dni, ktoré podporujú expanziu slovenských inovácií do zahraničia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: www.mzv.sk, Foto: Štátny tajomník R. Chovanec prijal veľvyslankyňu Španielska L. Arribalzaga Ceballosovú. (www.mzv.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies