Zechenterova záhrada v Kremnici ožije súčasným umením i svetelnými inštaláciami

NETKY.SK • 18 Jún 2023, 10:30 • 2 min
Zechenterova záhrada v Kremnici ožije súčasným umením i svetelnými inštaláciami

KREMNICA - V Zechenterovej záhrade v Kremnici sa bude konať tretí ročník podujatia s názvom Nocturno, ktoré do zeleného verejného priestoru prinesie súčasné umenie i svetelné inštalácie.

slovakia

left justify in out

V Zechenterovej záhrade v Kremnici sa bude konať tretí ročník podujatia s názvom Nocturno, ktoré do zeleného verejného priestoru prinesie súčasné umenie i svetelné inštalácie. Súčasťou podujatia, ktoré sa uskutoční 1. júla vo večerných hodinách, bude aj sprievodný kultúrny program. TASR o tom informovala Hana Bodáková z kultúrneho centra Akropola Kremnica, ktoré podujatie organizuje.

 

"Názov Nocturno pochádza zo slova nokturno, čo v preklade znamená nočná hudba alebo inštrumentálna skladba hraná vonku, napríklad ako serenáda. Noc počas Nocturna by mala byť tiež akousi skladbou, krásnou hudbou vizuálneho umenia," uviedli organizátori. So svojimi dielami a inštaláciami sa na podujatí predstaví osem umelcov i kolektív študentov Vysokej školy výtvarných umení. V rámci sprievodného programu sa uskutoční beseda na tému Vojna a umenie s divadelníčkou Vierou Dubačovou, prednesy poézie a prózy, tanečné performance či vystúpenia hudobníkov. Program pre deti obohatí nočná hra z dielne kremnického občianskeho združenia Zlaté líšky.

 

Atmosféra prvého ročníka NOCTURNO vol.1 v roku 2021.

 

Zechenterova záhrada v Kremnici nesie meno banského lekára, literáta a prírodovedca Gustáva Kazimíra Zechentera-Laskomerského, ktorý jej dal charakter botanickej záhrady a položil základy dnešnej podoby. Záhada sa nachádza v blízkosti historického Zechenterovho domu, ktorý je nevyužívaný od roku 2008.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies