Zelenskyj vyznamenal Ukrajincov za zásluhy o krajinu

NETKY.SK • 22 August 2022, 06:28 • 2 min
Zelenskyj vyznamenal Ukrajincov za zásluhy o krajinu

KYJEV – Pol roka po začiatku vojny udelil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj niekoľkým svojim krajanom vyznamenania za mimoriadne zásluhy.

slovakia

left justify in out

Oceneným je okrem iných známy bývalý profesionálny futbalista Andrij Ševčenko, ktorý svoje dobré meno využíva na pomoc Ukrajine, oznámil Zelenskyj v noci na pondelok na sociálnej sieti. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA. Ševčenko je ambasádorom platformy UNITED24, zameranej na získavanie dobročinných darov pre Ukrajinu.

 

 

 

K vyznamenaným patrí aj vlakový sprievodca, ktorý pomáhal prevážať ľudí utekajúcich z oblastí bojov a ktorého manželka zahynula pri jednej z týchto ciest. Rad Národnej legendy Ukrajiny odovzdal prezident po prvý raz vlani ako ocenenie za mimoriadne zásluhy o rozvoj krajiny, ktorá od konca februára odoláva ruskej agresii. Tento rok rad odovzdali tiež hasičovi, manželom lekárom, učiteľke, spevákovi a dobrovoľníčke, ktorá podporuje ukrajinskú armádu, dodáva DPA. 

 

Možno vás zaujme: Zelenskyj označil návštevu Erdogana za silný odkaz podpory



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona