Donald Trump sa stretol s človekom pozitívnym na koronavírus

NETKY.SK • 12 Marec 2020, 21:09 • 2 min
Donald Trump sa stretol s človekom pozitívnym na koronavírus

RIO DE JANEIRO - Šéf komunikačného odboru brazílskeho prezidenta Jaira Boslonara sa nakazil novým koronavírusom. Wajngarten bol členom Bolsonarovej delegácie počas jeho trojdňovej návštevy USA a v sobotu bol v rezorte Mar-a-Lago, kde sa okrem iných stretol aj s americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

slovakia

left justify in out

Menej ako meter 

V dnešnom stanovisku informoval zmienený odbor s tým, že výsledky testu Fábia Wajngartena boli pozitívne. Nakazený zverejnil aj fotografiu, na ktorej pózuje vedľa Trumpa, a na videu z podujatia ho vidno, ako stojí za oboma prezidentmi. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Fabio Wajngarten (@fabiowajngarten),

 

Na stretnutí v Mar-a-Lago boli aj Trumpova dcéra Ivanka, jej manžel Jared Kushner, niekdajší newyorský starosta Rudolph Giuliani, brazílsky minister zahraničia Ernesto Araujo a Bolsonarov syn Eduardo.


Trump vo štvrtok novinárom v Oválnej pracovni Bieleho domu povedal, že s celou brazílskou delegáciou v Mar-a-Lago povečerali. "Neviem, či tam bol tlačový poradca. Nerobili sme nič nezvyčajné," vyjadril sa americký prezident.

 

Výzva Brazílie pre USA
Komunikačný odbor brazílskeho prezidenta okrem iného informoval, že upozornili americké úrady, aby mohli prijať preventívne opatrenia. Biely dom na opakované otázky zatiaľ neodpovedal.

 

Klamstvo? 
Wajngarten pôvodne v stredu poprel správu o tom, že by ho testovali na nový koronavírus a na sociálnych sieťach napísal, že je na tom zdravotne dobre. Podľa stanoviska jeho odboru je už v domácej karanténe.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Metrópoles (@metropolesdf),

 

Ohrozený aj senátor Floridy
Brazílske noviny Estado de S.Paulo informovali, že testy na koronavírus podstúpil aj Bolsonaro a jeho výsledky by mali byť zrejme známe už zajtra. Floridský senátor Rick Scott, ktorý sa s Bolsonarom stretol v Miami, oznámil, že zostáva v domácej karanténe, aj napriek tomu, že si myslí, že riziko je pre neho nízke.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies