NR SR: Schôdza je prerušená, poslanci sa zídu opäť od 8. januára

NETKY.SK • 23 December 2023, 09:43 • 2 min
NR SR: Schôdza je prerušená, poslanci sa zídu opäť od 8. januára

NR SR tento týždeň schválila zákon o štátnom rozpočte.

slovakia

left justify in out

Predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) prerušil v piatok popoludní 6. schôdzu NR SR, informuje www.nrsr.sk.

Poslanci sa do lavíc vrátia po novom roku, 8. januára. Ešte predtým minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) predniesol návrh na skrátené legislatívne konanie k novele Trestného zákona, ktorá predpokladá zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Rozprava k tomuto bodu sa začne v januári. Pellegrini avizoval, že do diskusie sa prihlásilo 59 poslancov opozície.

        Schôdza má v januári pokračovať rokovaním o návrhu na skrátené legislatívne konanie o Trestnom zákone. Po odsúhlasení má pokračovať rokovanie o novele v prvom a následne aj v druhom čítaní. Nasledovať by mal návrh na skrátené legislatívne konanie k novele zákona o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a ďalšie rokovanie o tejto novele v prvom a druhom čítaní.

              Poslanci posunuli na január hlasovanie o vládnom návrhu novely zákona o odplatách a o poskytovaní príspevku v civilnom letectve. Urobili tak pre technické problémy pri prednesení pozmeňujúceho návrhu Justína Sedláka (Smer-SD). Novela má umožniť poskytnutie príspevku v civilnom letectve ako minimálnu pomoc alebo štátnu pomoc na vykonávanie pravidelnej leteckej dopravy na území SR alebo medzi slovenskými letiskami a letiskami mimo územia Slovenskej republiky, dodáva správa na www.nrsr.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: www.nrsr.sk, Foto: Vianočný interiér v parlamente. (NR SR)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies