Štátna tajomníčka Ingrid Brocková prijala ukrajinského veľvyslanca Myroslava Kastrana

NETKY.SK • 27 Júl 2023, 14:15 • 2 min
Štátna tajomníčka Ingrid Brocková prijala ukrajinského veľvyslanca Myroslava Kastrana

Bratislava-V našom hlavnom meste rokovali o aktuálnom stave spolupráce a pomoci ťažko skúšanej Ukrajine

slovakia

left justify in out

 

Aj počas letných mesiacov naši vládni činitelia a predstavitelia štátneho aparátu naplno pracujú. Okrem iného sa venujú aj rokovaniam so zastupujúcimi delegátmi z rôznych krajín. Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ingrid Brocková sa stretla s veľvyslancom Ukrajiny v SR. Tajomníčka vyjadrila opätovnú podporu a pomoc ťažko skúšanej Ukrajine. 


Ingrid Brocková v Bratislave prijala Myroslava Kastrana, mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ukrajiny v SR. Zhodnotili aktuálny stav spolupráce i situáciu na Ukrajine, ktorá sa už viac ako 17 mesiacov bráni ruskej agresii, vrátane mierovej iniciatívy prezidenta Zelenského.
 

 

„Ukrajinský vzorec hodnotím pozitívne, ide o jasný signál záujmu hľadať mierové východisko. Slovensko je pripravené podporiť jeho uvedenie do reality, budeme nápomocní aj pri súvisiacich aktivitách vrátane medzinárodných podujatí. Ukrajina má ako napadnutý štát, ktorý bráni svoje územie a svoj ľud, plné právo určiť si podmienky, za ktorých mierové rozhovory s Ruskom obnoví,“ vyhlásila štátna tajomníčka.

 

Témou rokovaní bol aj vývoz ukrajinskej poľnohospodárskej produkcie a to aj v kontexte pokračujúcich ruských útokov na infraštruktúru ako sú prístavy či silá.

 

Rusko cielene ohrozuje potravinovú bezpečnosť na africkom kontinente a využíva africké štáty na financovanie vojenskej mašinérie. Tento krok je len potvrdením, že Rusko neberie ohľad na bezpečnosť iných krajín a robí z nich rukojemníkov vlastnej agresie proti susedovi,“ dodala I. Brocková, pričom vystúpenie Ruska z Čiernomorskej obilnej iniciatívy označila za znepokojujúce.

Veľvyslanec Kastran sa I. Brockovej poďakoval za pokračujúcu podporu zo strany Slovenska.

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
MZV SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies