R.Fico: Prezidentka Čaputová a premiér Ódor sa postavili na stranu zločinu.

NETKY.SK • 23 August 2023, 10:45 • 2 min
R.Fico: Prezidentka Čaputová a premiér Ódor sa postavili na stranu zločinu.

Dnes sa v Národnej rade SR (NR SR) poslanci opäť pokúsili otvoriť mimoriadnu schôdzu parlamentu, kde sa malo rokovať o vážnej ústavnej a bezpečnostnej kríze, ktorá na Slovensku vrcholí. No ani dnes sa schôdzu nepodarilo otvoriť, ani dnes nebolo plénum uznášaniaschopné.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Predseda strany SMER – SSD Robert Fico skonštatoval, že po včerajšom rozhodnutí postaviť riaditeľa SIS Aláča mimo službu a súčasne podať návrh na jeho odvolenie prezidentka Čaputová a predseda vlády v demisii sa postavili na stranu zločinu. Postavili sa na stranu ľudí, ktorí zneužívajú právo. Preto R. Fico kladie otázku – ako je možné, že formálne, vymyslené obvinenie riaditeľa SIS postačuje na to, aby bol postavený mimo službu, ale aby bol aj odvolaný z funkcie a skutočné obvinenie vyšetrovateľov čurillovcov z najzávažnejších zločinov nepostačuje na takýto krok? „Pán Aláč sa musel pobaliť, musel odovzdať služobný preukaz, musel odovzdať služobný odznak aj služobnú zbraň a nemôže už vstúpiť už na pôdu SIS,“ uvádza predseda SMERu. Naproti tomu čurillovcom ostali platy, zbrane, naďalej obviňujú a vymýšľajú si.
 
Včera prezidentka a Ódor povedali, že je rozdiel medzi čurillovcami a Aláčom. „Rozdiel je v tom, že Aláč bol obvinený len preto, aby sa ho zbavili, ale v prípade čurillovcov sú reálne nahrávky, ktoré potvrdzujú, aké zločiny títo ľudia páchajú. Prezidentka pani Čaputová a pán Ódor sa dnes postavili na stranu zločinu, idú chrániť ľudí, ktorí tu krivili právny systém od apríla 2020. A nie je tu žiadne porovnanie, ak má odísť pán Aláč, musia odísť okamžite všetci čurillovci, ktorí sú obvinení a musí odísť predovšetkým pán Hamran,“ hovorí R. Fico.
 
Opätovne žiada premiéra Ódora, aby okamžite odvolal Hamrana a tiež aby okamžite postavil mimo službu všetkých obvinených čurillovcov a aby im podobne ako riaditeľovi SIS vzal preukaz, zbraň, odznak a vyhnal z úradu. Ako má slovenská verejnosť rozumieť tomu, že jeden na úrade môže a druhý nemôže zostať. „SMER – SSD bude pokračovať v týchto aktivitách a budeme sa pýtať, kto bude niesť zodpovednosť za to, že nebolo refundovaných 54 miliónov eur preto, lebo Európska komisia sa obáva o svoje záujmy na PPA po tom, čo tam NAKA na základe súkromnej objednávky pani Šubovej zasahovala tým štýlom, akým zasahovala,“ uzavrel Robert Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies