Starostlivosť o trávnik

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 11:00 • 2 min
Starostlivosť o trávnik

BRATISLAVA - Apríl je mesiac, kedy sa začíname naplno venovať starostlivosti o trávnik. Je tiež vhodná doba na zakladanie trávnikov.

slovakia

left justify in out

Na dobre prepracovaný a pohrabaný povrch rozhodíme trávne semeno a jemne prehrabneme, potom vysiaty trávnik utužíme valcom alebo lopatou. Na vylepšenie pôdy pred výsevom môžeme použiť trávnikový substrát, ktorý rozhodíme na povrch a jemne hrabľami zapravíme do pôdy.

 

Aak trávnik už nejaký ten rok posadený máte, dstráňte pokosené steblá ktoré zostali na tráve ešte z jesene, odumreté časti trávy a iný materiál , ktorý by mohol spôsobiť hubové infekcie. Pôdu treba prevertikulovať. Na malých plochách použite vertikulačné hrable alebo motorový vertikulátor. Do väčšej záhrady radšej zavolajte na túto prácu záhradnícku firmu.

 

Po vertikulácii trávnik pohnojte a opravte poškodené miesta. A to buď zasiatím novej trávovej zmesi, alebo výmenou trávnikového koberca. Nerovnosti spôsobené mrazom upravte valcom. Na regeneráciu rastlín aplikujte kombinované hnojivá.

 

V apríli začína tráva výrazne rásť, preto tiež začnite s kosením na výšku 4-5 cm, ktorú udržujte. V prípade, že nám aj po prevzdušnení a kosení rastie medzi steblami trávy burina, je potrebné ju odstrániť. Na malej ploche mechanicky, na väčšej ploche použite postrek s ekologických selektívnych herbicídov, ktoré zničia burinu, ale trávnatý porast nepoškodia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies