Stanú sa biele kuchyne minulosťou?

NETKY.SK • 12 Marec 2024, 10:23 • 2 min
Stanú sa biele kuchyne minulosťou?

Jednoduchosť, čistota a elegancia. Aj týmito slovami možno vyjadriť charakteristické rysy tak nevinnej farby, akou je biela. Možno s ňou experimentovať nielen v oblasti umenia či módneho dizajnu. Svoje miesto si našla aj v interiéri nejednej miestnosti. Konkurz však vyhrala pri zariaďovaní kuchyne.

slovakia

left justify in out

Biele kuchyne sú stále na výslní
Zaužívaná klasika pri voľbe, napríklad kuchynskej linky, je biela a jej odtiene. Obľúbená je vďaka svojej všestrannosti a schopnosti zapadnúť takmer do každého interiérového dizajnu. Ľudia majú tendenciu po čase veci nahrádzať a renovovať. Ich vkus sa mení a majitelia domov hľadajú moderné spôsoby, ako vniesť nové prvky a trendy do svojho bývania.

 

Biele kuchyne však týmto trendom odolávajú. Krása ich nadčasovosti spôsobuje populárnosť ešte po mnoho rokov. Na prvý pohľad môžu vyzerať všedne či zastaralo, ale je vysoká pravdepodobnosť toho, že dizajn si ponechá eleganciu a poskytne útulnosť. Biela farba odráža svetlo, čím navodzuje pocit priestrannosti. Preto je vhodná do menších príbytkov, kde na kuchyňu veľa miesta neostalo.

 

Fantázii sa medze nekladú
Biele kuchyne možno kombinovať prakticky s každou farbou, takže výber pracovnej dosky či stola je možný od čierneho mramoru až po červenú žulu. Neutralita bielej dáva voľnú ruku aj pri výbere farby stien.

 

Detaily sú dôležité a treba dbať na správny výber úchytiek, obrusov a doplnkov všeobecne. Nesmie chýbať ani zeleň, napríklad kvety alebo bylinky na okennom parapete, aby sa nestalo, že kuchyňa bude pôsobiť sterilne a chladno.

 

Jednou z podstatných nevýhod je častá údržba. Prach, vlasy alebo aj naše odtlačky prstov pozitívny dojem určite nenavodia. Všetky klady ale prevážia túto nevýhodu, a preto možno zhodnotiť, že biele kuchyne ostanú vždy moderné a ich výberom nič nepokazíme. Nielen dnes, ale ani do budúcna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj foto: LUGOSTOCK / Adobestock.com, článok obsahuje sponzorované odkazy
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies