Zomrela legendárna herečka, ktorá stvárnila Winnetouovu sestru Nscho-tschi

NETKY.SK • 23 November 2021, 15:00 • 2 min
Zomrela legendárna herečka, ktorá stvárnila Winnetouovu sestru Nscho-tschi

PARÍŽ - Pred takmer 60 rokmi sa Marie Versini stala počas jednej noci nemeckou hviezdou. Preslávila sa ako Winnetouova sestra Nscho-tschi. Hviezda však zomrela vo veku 81 rokov v pondelok v obci Guingamp v Bretónsku.

slovakia

left justify in out

Old Shatterhand ju zobral vo filme do náručia a kráčal s ňou k veľkému kameňu. Zrazu naposledy otvorila oči a povedala: "Milujem ťa." Potom zomrela s úsmevom na tvári. Scéna plná lásky a smrti sa stala svetoznámou a vošla do filmovej histórie. No v pondelok sa stala takmer reálnou. Marie Versini naposledy vydýchla.

 

img

 

Versini sa raz vyjadrila, že umierať vo filme je pre ňu normálne. Teraz sa to, žiaľ, stalo naozaj. Posledné chvíle života prežívala v prítomnosti svojej rodiny, na čo presne zomrela, zatiaľ nie je známe, no podľa médií zomrela po dlhej a ťažkej chorobe. Pred dvoma rokmi utrpela vážne zranenia pri páde vo svojom parížskom byte – išlo o viacnásobné zlomeniny i zranenie hlavy. Zotavovala sa len pomaly a potrebovala pomoc ošetrovateľského personálu.

 

Marie Versiniová sa narodila 10. augusta 1940 v Paríži. Už ako 17-ročná bola najmladšou členkou slávneho divadla Comédie-Française. Jej prvá filmová rola bola v britskom filme  A Tale of Two Cities z roku 1958. O päť rokov neskôr si zahrala svoju životnú rolu, keď stvárnila Winnetouovu mladšiu sestru v rovnomennom filme. Objavila sa  i v ďalších dobrodružných filmoch nakrútených podľa kníh Karla Maya.

 

V roku 1974 sa vydala za spisovateľa a režiséra Pierra Vialleta a podieľala sa na niektorých jeho filmoch, napríklad vo filme Pocta Robertovi Schumannovi z roku 2010. 

 

img

 

V roku 2016 si zahrala malú rolu v remaku Winnetou – mýtus žije ako staršia dáma, ktorá sa rozpráva s Karlom Mayom o nebezpečenstvách výletu do indickej oblasti. "Bola som Nscho-tschi. A stále som, len som o niečo staršia,“ povedala pre Badische Zeitung v roku 2013. Marie Versini zomrela, no jej rola bude žiť navždy.

 

Možno vás zaujme: Zomrela Hilda Múdra, trénerka Ondreja Nepelu

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies