Staňa nepocestuje na MS, brankársky post sa kryštalizuje

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 17:25 • 2 min
Staňa nepocestuje na MS, brankársky post sa kryštalizuje

KOŠICE - Trénerovi slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimírovi Vůjtkovi sa kryštalizuje zloženie brankárskej trojice pre majstrovstvá sveta, po Jaroslavovi Halákovi sa na májovom šampionáte v bieloruskom Minsku nezúčastní ani Rastislav Staňa.

slovakia

left justify in out

Ospravedlnil sa zo zdravotných dôvodov. Reprezentačný kouč sa s čerstvým slovenským majstrom stretol vo štvrtok v Košiciach a diskutovali o majstrovstvách sveta 2014. Vůjtek má k dispozícii trio Ján Laco, Jaroslav Janus a Július Hudáček a títo traja brankári by mali s veľkou pravdepodobnosťou cestovať aj do Minska.

 

"S Rasťom sme sa stretli vo štvrtok pred zápasom s Fínskom v Steel aréne a rozprávali sa o jeho možnom štarte na svetovom šampionáte. Staňa ročník dohral so zranením a vyjadril sa, že si ho potrebuje doliečiť. Tým pádom sa na turnaji v našom drese nepredstaví," povedal na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja generálny manažér slovenského tímu Otto Sýkora. 

 

Staňa sa stal 22. hráčom, ktorý vypadol z nominačných plánov slovenských trénerov. Doteraz chytal na majstrovstvách sveta 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2009, 2010 a 2013. Vlani bol v Helsinkách jednotkou, na rovnakom mieste si v roku 2003 vybojoval so spoluhráčmi bronz a bol aj členom kádra majstrov sveta 2002. V tejto sezóne začal 34-ročný brankár v CSKA Moskva a potom odišiel do Košíc. Jeho ďalšia hokejová budúcnosť je momentálne otvorená, nebude pokračovať v tíme "železiarov" a ani v žiadnom klube Kontinentálnej hokejovej ligy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies