Sršne napadli 25 ľudí, sedem z nich skončilo v nemocnici

NETKY.SK • 15 September 2019, 10:42 • 2 min
Sršne napadli 25 ľudí, sedem z nich skončilo v nemocnici

PRAHA - Sršne napadli v sobotu v pražskej časti Nebušice vyše 20 ľudí a pri hromadnej akcii musela zasahovať tamojšia záchranná služba.

slovakia

left justify in out

Napadnutých bolo podľa prvých informácií asi 25 ľudí, uviedol po 15.00 h portálu Novinky.cz hovorca Záchrannej služby hlavného mesta Praha Ondřej Franěk.

 

Neskôr spresnil, že vážnejšia reakcia nastala u siedmich ľudí a museli ich previezť do nemocnice v pražskej časti Motol a do Ústrednej vojenskej nemocnice. Ostatní s menej závažnými reakciami odišli z miesta sami.

 

obrazok

 

Pred týždňom vyvolalo bodnutie sršňa u turistky v pohorí Beskydy silnú alergickú reakciu a anafylaktický šok. Žena sa nachádzala v málo prístupnom teréne v oblasti obce Guty. Sanitka sa k nej nemohla dostať, preto záchranári išli pacientku hľadať pešo, čo trvalo dlho. Žena si sama dokázala vziať liek potláčajúci alergickú reakciu. V silnom šoku ju odviezli do nemocnice, pripomenul portál Novinky.cz.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona